Srbima poručuju da su građani drugog reda: Kancelarija za KiM povodom brutalnih grafita na školi

Srbima se sve češće poručuje da za njih nema mesta na albanskom samoproglašenom Kosovu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ RTS

O pravoj prirodi samoproglašene kosovske nezavisnosti svedoče današnji i jučerašnji napadi na srpsku imovinu na Kosovu i Metohiji, kojima se Srbima poručuje da su građani drugoga reda i da za njih nema zaštite od albanske samovolje i nasilja, poručuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Navode da je grafit “Kosovo je Albanija” na pomoćnom objektu srpske osnovne škole u Preocu i protivzakonito rušenje kuće Jovice Menkovića u Cernici plod iste političke klime koja se na samoproglašenom Kosovu godinama kontinuirano stvara, a to je klima segregacije, pravne nesigurnosti i nasilja.

Albanci ponovo provociraju, na srpskoj školi osvanuo grafit (FOTO)

“Srbima se sve češće na ovaj način poručuje da za njih nema mesta na albanskom samoproglašenom Kosovu, a krivci su oni koji u javnost upućuju antisrpske političke poruke i slave kulturu zločina i nasilja, oličenu u nekadašnjoj UČK”, kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM još jednom zahtevaju od predstavnika međunarodne zajednice na KiM da počnu oštrije da reaguju na “šovinističke poruke” albanskih političkih lidera u Prištini i da konačno počnu da rade na stvaranju funkcionalnog multietničkog društva u južnoj pokrajini.

Lažna država Kosovo kuća nepravde i otimačine! Đurić: “Nastavili smo da se borimo za KiM još većom snagom i energijom”

 

Ističu da podmukli i kukavički napadi na srpsku imovinu i ljude koji nikome nisu učinili nikakvo zlo neće zastrašiti srpski narod na Kosovu i Metohiji i da će Srbija nastaviti da čini sve da svoje građane ohrabri i pomogne u nameri da ostanu i opstanu na zemlji predaka.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar