Istekla autorska prava za “Velikog Getsbija”: Sada svako može da pravi šta poželi, serija je već u najavi

Autor "Vikinga" će snimiti seriju koja je smeštena u svet Getsbija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/aperfecte

“Veliki Getsbi”, roman F. Skot Ficdžeralda je postao jedan od najpopularnijih na svetu, zahvaljujući talentu pisca, ali i odličnim filmskim adaptacijama. Prvog januara su istekla autorska prava na ovo delo i ono je postalo javni domen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To znači da sada svaki autor može da adaptira ili preradi priču u Getsbiju, ili drugim likovima u vidu filma, serije ili romana. Ranije je najavljeno da pisac Majkl Feris Smit planira da objavi, odmah po isteku autorskih prava, drugi deo romana o  Nika Karaveju i njegovim avanturama. Roman je objavljen odmah 5. januara i nosi naziv “Nik”.

Potpuno neočekivano: Stiže nastavak “Velikog Getsbija”

Sada je Majl Hrist, autor popularne serije “Vikinzi” najavio da planira da napiše mini seriju o Getsbiju i da priču prikaže u potpuno drugom svetlu.

Priča će biti smeštena u afroamerički geto u Njujorku. Radnja će se odvijati u periodu 1920-ih godina i usresrediće se na muzičku scenu. Ideja je da čuvene likove istraži kroz prizmu rase, pola i seksualne orijentacije.

“Inception” slavi 10. rođendan: Da li ćemo ikada razumeti kraj filma?

 

Praunuka Ficdžeralda, Blejk Hazard, će biti producent i konsultant na seriji.

“Ja sam dugo sanjala o raznolikoj i inkluzivnijoj verziji “Getsbija”. Želela sam da je prikažemo u svetlu koje bolje oslikava Ameriku u kojoj danas živimo. Majkl Gaji duboko poštovanje prema Skotovom radu, i oduševljena sam što sam deo ovog projekta”, izjavila je ona.

Film ili knjiga? Evo šta Stiven King misli o Kjubrikovoj adaptaciji romana “Isijavanje”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar