Bakin recept za omiljene galete

Najlepši doručak uz mleko, ili užina uz šolju vrele kafe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Postoji li osoba koja može da odoli ovom starinskom desertu.

Bilo da ih zovete galete ili bakin kolač, ova mekana srca su sigurno deo vaših.

Pripremaju se lako, a još su lepše što duže stoje (ukoliko naravno vaši ukućani ne uspeju da ih sve smažu odjednom).

Sastojci:

4 jaja, 300 ml ulja, 300 g šećera, rendana korica jednog većeg limuna, 250 ml mleka, 600 g brašna

Priprema:

Izmesati jaja i šećer mikserom, a kada se sjedine lagano dodavati sve ostale sastojke.

Zagrejan kalup za galete nauljiti, a zatim kašikom sipati smesu u sredinu kalupa (2 do 3 kašike po kalupu).

Zatvoriti kalup, i peći galete sve dok aparat ne da signal da su gotove, ili ukoliko nemate aparat sa ugrađenom lampicom, dok se galete ne zarumene.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Najstariji čovek na svetu voli slatkiše i otkriva tajnu dugovečnosti



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar