LJUBAV I TRAGEDIJA

“Mi smo bili kao med i orasi”: Čuveni glumac ovako govori o voljenoj ženi, nesreća im je prekinula ljubav

Upoznali su se igrom slučaja, među njima je buknula velika ljubav, ali je nesreća na skijanju promenila sve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Rowena Chowdrey / TopFoto / Topfoto

Lijam Nison važi za jednog od najboljih irskih glumaca. Publika ga obožava u akcionim trilerima, a sve je ostavio bez reči u filmu “Šindlerova lista”. Međutim, mnogi ne znaju da se za njega vezuje najtužnija ljubavna priča Holivuda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nison je 1994. godine igrom slučaja upoznao Natašu Ričardson. Ova popularna glumica je bila ćerka britanske filmske zvezde Vanese Redgrejv i režisera Tonija Ričardsona. Sve oči su bile uprte u njih. Zajedno su radili na mjuziklu “Anna Christie” i tada su se zaljubili. Neposredno nakon toga se Nataša razvela od tadašnjeg muža – Roberta Foksa.

Kroz Objektiv: Ovo su priče iz sveta Harija Potera koje želimo da vidimo na malim ekranima

Počeli su više da se viđaju, a zatim su počeli zajedno da žive u Njujorku. Oboje su u intervjuima u ovom periodu naglašavali kako su srećni, i Holivud je počeo da veruje da je to jedna od najlepših i najskladnijih romansi u toj industriji.

Kada je Lijam otišao u Poljsku na snimanje “Šindlerove liste” shvatio je da mu Nataša mnogo nedostaje i da ne može da živi bez nje. Odmah po povratku je odlučio da je oženi, i par je stao na ludi kamen 1994. godine. Imali su jedno bajkovito venčanje o kojem se mesecima pričalo, a Nataša je suprugu otpevala pesmu “Crazy love”. Prvog sina su dobili 1995. godine, a drugog samo godinu dana kasnije. Bili su sinonim za pravu ljubav. Zajedno su išli na gotovu svaku premijeru i nisu propuštali priliku da hvale jedno drugo i da podele zanimljive anegdote iz života. Držali su se dalje od skandala i očiju javnosti.

Glumica sa mnogo talenata: Evo kako je Mira Furlan izvela pesmu iz filma “Kazablanka” (VIDEO)

Sve se to promenilo u maju 2009. godine i jedne “naivne” nezgode. Naime, Nataša se nalazila na porodičnom odmoru u Montraelu. Jednog dana je tokom skijanja na veoma turistički posećenoj stazi pala i povredila glavu. U prvi mah se činilo da je reč o bezazlenoj povredi. Međutim, ipak su doktori utvrdili da je reč o izuzetno teškoj povredi. Smeštena je u bolnicu u Montraelu, a doktori su znali da joj neće biti spasa. Nison je za to vreme snimao film o Torontu, a čim je čuo šta se desilo napustio je snimanje i došao u bolnicu. Nakon par dana u bolnici je pala u komu i nikada se nije probudila.

“Bilo je užasno. Satima sam stajao pored njenog kreveta. U jednom trenutku sam joj rekao da je volim, morao sam, iako me nije čula. Onda sam skupio snage i rekao joj, mislim da je tako trebalo – Draga moja, sada nema oporavka, ovo je put bez povratka, ozbiljno si povredila glavu. Znam da si već otišla. Vraćamo se zajedno u Njujork, tamo ćemo okupiti prijatelje i porodicu” ispričao je kasnije glumac i dodao:

Rade Šerbedžija o Miri Furlan: Bila je u komi, a pokazala je svima da je prava heroina

“Imali smo dogovor, kao da smo predosećali, da ukoliko neko od nas dvoje završi “kao biljka” ne produžujemo tu patnju. Morao sam to da uradim, da je isključim sa aparata. To mi je bio najteži trenutak u životu. Nataša je tada donirala svoje organe i sada troje ljudi zbog nje živi”, rekao je glumac.

Njegov život se promenio iz korena. Neposredno nakon nesreće se glumac odao piću, a i jedan sin je vodio bitku sa drogom. Međutim, vremenom su uspeli da se vrate na pravi put. Glumac je naglasio da nikada neće zaboraviti dragu suprugu, niti prestati da je voli.

“Mi smo bili kao med i orasi, zaista smo se savršeno uklapali, sa njom je život bio poput plesa na sceni. Nisam se nikada pomirio sa njenom smrću, niti ću ikada”, rekao je Lijam Nison.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar