Doktor Pelemiš u javnosti posle duže vremena: Otkrio sve o NOVOM SOJU virusa koji se pojavio u Srbiji

Ništa se ne menja ni u terapiji, sve ostaje isto, bio je jasan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, infektolog Mijomir Pelemiš izjavio je danas, posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, da nema potrebe da se stvara panika oko novog soja virusa.

– Ovo ne znači ništa, da li će biti britanski, južnoafrički, to nije značajno jer nauka ništa nije dokazala sem bržeg širenja virusa. Ništa se ne menja, mere su i dalje iste. Stroge mere prevencije koje se moraju sprovoditi i jedini način da zaustavimo pandemiju je vakcina. Rešenje postoji, mere i što više ljudi da primi vakcinu. Ništa se ne menja ni u terapiji, sve ostaje isto – bio je jasan dr Pelemiš.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je epidemiološka situacija mirnija što daje mogućnost da se razmišlja o smanjivanju kapaciteta kovid bolnica.

– Radiće se na tome da KBC Zvezdara zađe iz kovid sistema. To ne može da bude za nekoliko dana, potrebno je vreme, ima veliki broj bolesnika, ali je dobra vest da smo krenuli u tom pravcu – rekao je dr Stevanović.

On je dodao i da danas kreće obuka kolega iz bolnica, kako bi i u tim ustanovama mogle da se formiraju vakcinalne ekipe i na taj način rasterete kolege iz instituta i domova zdravlja.

Od danas važe NOVA PRAVILA za vakcinaciju: Uvedena je bitna promena u proceduri 

Stevanović je upitan da li će to što se u Srbiji građani vakcinišu ruskom ili kineskom vakcinom, koje nisu odobrene u EU, uticati na mogućnost putovanja, ukazao da se radi o pitanju oko kojeg se ni u EU nisu složili.

Biće JOŠ TEŽE doći do vakcina: EU uvodi novo pravilo za zemlje van bloka, dozvoliće jedan izuzetak

– Naš zadatak je da zaštitimo naše stanovništvo, bez obzira da li će da putuju. Svaka vakcina vas štiti, a da li ćete putovati je od sekundarnog značaja – rekao je novinarima.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar