EPIDEMIJA

Dr Janković poslao važan APEL o novom soju korone u Srbiji: Otkrio kako da se zaštitimo od KENT MUTACIJE

Slične informacije stigle su i iz Britanije odakle je novi soj virusa i potekao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Miloš Rafailović, Profimedia, Printscreen/GoogleMaps

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora KC Niš ističe da je to što se britanski soj koronavirusa pojavio i u Srbiji ozbiljno i dramatično upozorenje za sve građane Srbije da treba da se pridržavaju svih protivepidemijskih mera.

– Nesumnjivo je da prisustvo Kent mutacije u populaciji dovodi do dramatično bržeg zaražavanja, te stoga to predstavlja epidemiološki izazov. Nažalost, podaci koje je izneo britanski premijer Boris Džonson, a koji se baziraju na istraživanjima referentnih britanskih laboratorija, ukazuju da bi ovaj mutirani soj Sars-Cov-2 mogao izazvati i preko 30 odsto više smrtnih ishoda. Ti podaci, iako još preliminarni, deluju prilično dramatično i predstavljaju ozbiljno upozorenje – naglašava prof. Janković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slične informacije stigle su i iz Britanije odakle je novi soj virusa i potekao.

Lekar, naučnik i glavni medicinski savetnik britanske Vlade za Patrik Valans izašao je sa podacima da bi novi soj korona virusa mogao biti i 30 odsto smrtonosniji od pređašnjeg, što je u petak potvrdio i premijer Engleske, Boris Džonson.

MASOVNI redovi ispred Beogradskog sajma: Građani pohrlili po VAKCINU (VIDEO)

Doktor naglašava da su dosadašnji podaci bili prilično oskudni, ali i da su oni koji postoje kontradiktorni, piše “Kurir”.

Vučić: Britanski soj korona virusa stigao u Srbiju

– Jedina dobra stvar je da je, sva je prilika, da imunitet nastao vakcinacijom štiti efikasno i od ovog soja virusa – kaže prof. Janković.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar