Ako ste bar na jedno od ovih 6 pitanja odgovorili potvrdno, vreme je da kažete: NE, i odustanete od braka

Ovo je trenutak kada morate da budete iskreni prema sebi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ freepic.diller

Posle razvoda, većina parova će reći da su još na početku braka znali da stvari neće funkcionisati.

Nameće se logično pitanje: Pa, što su se onda uopšte venčali?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A spisak mogućih odgovora je poduži: od mišljenja okoline, zaslepljenosti ljubavlju, straha da ne ostanu sami, brzopletosti…

Ne postoji kristalna kugla koja će nam unapred ponuditi savete da li da uđemo u brak ili ne, ali postoje neke opšte stvari koje sa priličnom sigurnošću ukazuju da stvari ne funkcionišu kako treba među vama.

Foto: Freepik/freepic.diller

Psiholozi navode 6 pitanja koja morate sebi da postavite, i ako ste bar na jedno odgovorili potvrdno, vreme je da ozbiljno razmislite o predstojećem venčanju.

Mislite da vaš partner često izgleda “neugledno”?

Kako se osoba ponaša i odnosi prema sebi, ima mnogo veze i sa tim i kao je drugi gledaju. Da li on (ona) izlazi napolje u neurednoj i izgužvanoj odeći, ili je uvek doteran (doterana).

Izgled je ovde bitan, jer često se iza neuredne pojave, krije neuredna duša.

Foto: Freepik/teksomolika

Smatrate da vaš partner nije dovoljno sposoban?

Zaboravite filmske mitove da je ljubav dovoljna za rešavanje svih problema. Za uspešan brak morate da budete brutalno iskreni: Da li može da zadrži posao? Da li je u prošlosti imao duge veze? Ako je odgovor bar na jedno pitanje: Ne, možda je vreme da planirate odstupnicu.

Ubeđeni ste da niste seksualno kompatibilni?

Ogromna greška bi bilo zanemariti uticaj seksualne kompatibilnosti. Uostalom, hemija u spavaćoj sobi je povezana i sa načinom na koji svakodnevno komunicirate. Ako ona sada ne postoji, pa šta će se tek dogoditi kada stignu deca, računi…

Foto: Pixabay/ ANURAG1112

Niste zadovoljni sami sobom?

Ako niste srećni i zadovoljni sami sobom, nema tog venčanja koje će to izmeniti, ma koliko bili zaljubljeni u svog partnera. Ovo nema bilo kakve veze sa drugom osobom, ovo je trenutak kada morate da se pogledate u ogledalo i suočite se sa svojim strahovima i dilemama.

Mislite da vaša veza prebrzo napreduje?

Ne žurite u brak! Dajte svojoj vezi vremena da sazri i da proverite da li može da izdrži test vremena. Naročito, nemojte da pravite katastrofalnu grešku i ulazite u bračnu zajednicu a da pre toga niste neko vreme živeli zajedno.

Foto: Pixabay/geraldfriedrich2

Imate utisak da je vaša veridba izbor nekog drugog?

Brak je dovoljno ozbiljna stvar, i pogrešno bi bilo razmišljati o njemu zbog uticaja okoline ili porodice. Nemojte da podlegnete predrasudama o godinama i da li je krajnje vreme da se “skućite”.

Zlatno pravilo je: u lošem braku vidite samo loše osobine svog partnera, a u dobrom braku, u prvom planu su njegove najbolje karakteristike.



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar