Stradanje srpske dece na velikom platnu: O “Dari iz Jasenovca” piše prestižni portal “Zlatni globus”

Uskoro se održava američka premijera filma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/MegaComFilm

Selekciona komisija Zlatnog globusa, najprestižnije organizacije za dodelu nagrada u filmskoj industriji, objavila je zvanično na svom portalu goldenglobes.com analitički tekst na temu stradanja srpskog naroda prikazanog u filmu “Dara iz Jasenovca”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dugo očekivano ostvarenje kreće sa prikazivanjima u bioskopima širom Sjedinjenih Američkih Država početkom februara, a pored trke za Zlatni globus, Srbiju će predstavljati i u trci za 93. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke – Oskar, u kategoriji za najbolji međunarodni film.

Objavljen trejler za film “Dara iz Jasenovca”: Svet će napokon videti priču o stradanju srpske dece

Tekst se bavi istorijskom pozadinom priče filma, iskazujući razumevanje za srpske žrtve i navodi se da je “Jasenovac” bio jedan od najvećih logora za istrebljenje, ali da je u svetu malo ko čuo za njega.

“Ovim mestom užasa upravljao je vladajući ustaški režim, Hrvatski revolucionarni pokret, kako su se sami nazivali. Oni su bili ultranacionalistička, fašistička i teroristička grupa koja je obavljala prljave poslove hrvatske vlade, nakon što su Hrvati sklopili pakt s Hitlerom, brutalno ubijajući i mučeći više Jevreja, Roma i Srba nego u većini drugih koncentracionih logora”, navedeno je na portalu goldenglobes.com.

“Dara iz Jasenovca” u trci za Zlatni globus: Mala Biljana rame uz rame sa najvećim zvezdama Holivuda



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar