Zbog VRELIH scena Mire Furlan muškarci u Jugoslaviji su ludeli: Od tog trenutka sve se promenilo (VIDEO)

Bila je simbol jugoslovenske kinematografije, a iza nje su ostale fenomenalne uloge

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto; Printscreen/youtube

Glumica Mira Furlan preminula je danas u 66. godini, posle duže bolesti.

Zaljubljena u svoj poziv, ostvarila je u godinama koje su usledile mnogo filmskih uloga, bila dobitnica dve pulske Zlatne arene, a ostvarenje Emira Kusturice “Otac na službenom putu”, u kome je igrala Ankicu Vidmar nagrađeno je kanskom Zlatnom palmom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, seks simbol regiona postala je nakon filma “Lepota poroka”.

U filmu iz 1986. godine igrali su Mira Furlan, Milutin Mima Karadžić, Petar Božović, Alan Nuri, Mira Banjac, Eva Ras, Dobrila Ćirković, Vesna Pećanac, Branko Babović i drugi.

U ostvarenju slavnog Nikšićanina, Mira sa kolegom Mimom Karadžićem prikazuje priču o surovosti života u crnogorskom kršu, patrijarhalnim pravilima i modelima ponašanja, ali i o odnosu prema ženama, pričajući pre svega o Jaglici, Crnogorki iz sela Međeđe, koja sa svojim mužem ostavlja dete i ognjište i odlazi u primorje u potrazi za poslom i boljim životom. Tamo kao spremačica u nudističkom turističkom naselju, postepeno oslobađa svoju tradicijom sputanu senzualnost.

Pogledajte kako je to izgledalo:

U kultnom filmu “Lepota poroka” Živka Nikolića igrala je ženu koja malo pomalo izlazi iz svoje životne i bračne kolotečine, u opsesivnoj potrazi za ljubavlju, nežnošću. Koliko je hrabrosti bilo potrebno za ovakvu ulogu i koliko umetnik mora biti hrabar da bi bio uspešan?

“Nisam tada bila svesna da je u pitanju “hrabrost” jer nisam znala gde živim. Živela sam u svojoj glavi, kao što to čine mladi ljudi. Nisam imala pojma u kojoj sredini i među kakvim ljudima postojim. To je bila moja greška. Ali greška iz najbolje, najnaivnije, najčistije namere. Živko Nikolić je bilo drag i divan čovek, pravi umetnik, rekla bih. Radio je po svome, iz svog srca”.

Mira Furlan nikada nije gledala filmove u kojim glumi, a za to je imala ODLIČAN RAZLOG



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar