SRAMNO

Vučić za položaj Srbije uradio više od svih decenijama unazad, ali Đilasovcima smeta i SPASAVANJE ŽIVOTA

Gest koji je obradovao premijera Severne Makedonije nije se svideo Radi Trajković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Jedno saopštenje makedonskog premijera Zorana Zaeva pokazuje da je predsednik Aleksandar Vučić sa 8.000 vakcina više uradio za položaj naše zemlje i Srba u regionu nego brojna diplomatska predstavništva i ambasade decenijama unazad.

Samo je Đilasovcima bitna KAPA!? Najveći svetski lideri šetaju gologlavi po snegu, a mediji ĆUTE (FOTO)

Naime, Vučić je najavio da će naša zemlja poslati u Severnu Makedoniju doze američkog proivođača Fajzer, nakon čega je Zaev objavio na Tviteru sjajnu vest za svoj narod.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Imam dobre, srećne vesti. Iz Srbije dobijamo 8.000 Fajzer vakcina. Danas mi je predsednik Vučić potvrdio da će nam Srbija pomoći oko njihove nabavke i da ćemo ih platiti po nabavnoj ceni”, napisao je Zaev.

Foto: Printscreen

Vučićeva MUNJEVITA nabavka vakcina pokazala koliko Srbija ima MOĆNE saveznike

Srbija je ovim gestom pokazala da je solidarna i humana, prvo obezbedivši vakcine za naš narod, da bi zatim, kada su isporuke počele svakodnevno da dolaze, pružila ruku komšijama u nevolji.

Karijerni diplomata Vladislav Jovanović pozdravio je gest predsednika Vučića, smatrajući ga investicijom dobre volje zarad odličnih susedskih odnosa.

“Potezi kao što je ovaj mogu da učine u ovako delikatnoj zdravstvenoj situaciji mnogo više nego uobičajena diplomatska aktivnost na terenu. Ovim se pokazuje tradicionalna politika investiranja dobre volje prema susedima, stvara se povoljnija atmosfera u regionu, što je Vlada Srbije potvrdila i doniranjem milion evra Hrvatskoj posle zemljotresa”, rekao je Jovanović za Objektiv, dodajući da ovakvim i sličnim primerima Srbija mora da pokaže da je najznačajnija država u regionu.

SRAMOTA: Za Đilasa je južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija TAKOZVANA?!

Međutim, nekima je ipak zasmetalo što Srbija “rasipa” američke vakcine, oko kojih se otima ceo svet, na spasavanje života.

“Čekajte, Vučić donira Makedoniji 8,000 Fajzer vakcina koje su dokazano najefikasnije, kojih ima malo i za koje postoji lista čekanja na kojoj se nalaze i najrazvijenije zemlje sveta. Galantan gest, ali ne baš državnički i odgovoran prema sopstvenim građanima”, napisala je na Tviteru političarka sa KiM koja podržava politiku Dragana Đilasa, Rada Trajković.

Foto: Printscreen

Trebalo bi da baš ona, kao lekar, pozdravi to što Srbija ima više nego dovoljno vakcina, ali su ipak presudili politički motivi i prilika za napad na Vučića.

Osvrnuvši se na reči Rade Trajković, politikolog Jelena Vukoičić kaže da predstavnici srpske opozicije ne čase časa da Vučića okarakterišu kao državnika koji ne brine o svojim građanima.

“Marginalni političari kao što je Trajkovićeva služe se demagogijom, čisto da radi reda napadnu sve što čini vlast, ne razumevajući postupke na racionalan način, jer svaki odgovoran političar poput Vučića posmatra politiku iz mnogo više uglova. Trajkovićeva bi ipak trebalo najbolje da zna kako je živeti sa komšijama druge nacionalnosti i koliko im treba pomoći kada se nađu u nevolji”, kazala je Vukoičićeva za Objektiv.

Piše: G. Mitrović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Trajkovicka neka primi fajzer posto je toliko voli i svi djilasovci,pokazite i vi da hocete vakcinu ali fajzerovu da primite. Dok ostatak Srbije prima Sputnjik V vi primajte i dalje od Amerikanaca,navikli ste da primate.

    Odgovori
  2. Da se Trajkovićeva i Đilas pitaju prvo bi tražili procenat od Fajzera za plasman vakcina,ali nemaju šanse za to pa im je muka.Prolaze gomile para pored njih,a oni ni cvonjak da zakače.Drugo ni tviter ne ume da pročita.Zaev jasno kaže da im Srbija ustupa 8000 jedinica PO NABAVNOJ CENI /znači plaćaju nama onoliko koliko smo mi platili Fajzeru/. Neki izgleda moraju ponovo u osnovnu školu da nauče pravilno da čitaju. Kada bih se ja pitao sve bi im vakcine ustupio Fajzerove.

    Odgovori

Ostavite komentar