Kup zvani “seča favorita” – sve sramote Zvezde i Partizana, od Sevojna i Timoka, do Kosanove “petarde”!

Povodom ispadanja tokom prethodnih dana Bajern Minhena i Real Madrida u ranoj fazi nacionalnih kupova, za vas smo pripremili retrospektivu najvećih iznenađenja u Srbiji u istom takmičenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Madridski Real ispao je od Atletik Bilbaa iz španskog Superkupa, dok je minhenski Bajern doživeo verovatno još veću blamažu, pošto je aktuelni prvak Lige šampiona ispao od drugoligaša Kila.

Povodom toga, Objektiv je za vas pripremio kratak pregled najvećih šokova u Kupu Srbije koje navijači verovatno i dan-danas pamte.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sigurno je da se “grobari” i dalje sećaju 2012. godine, kada je u Beogradu čačanski Borac napravio veliko iznenađenje i izbacio crno-bele već u osmini finala. Već posle 20 minuta igre, na semaforu je stajalo 0:2, da bi kasnije Stefan Aškovski uspeo samo da ublaži poraz.

A ono što “delije” verovatno najviše pamte, datira do 2009. godine, kada je Sevojno izbacilo Crvenu zvezdu u polufinalu! Bilo je 2:1 za domaći tim, i ova utakmica ostaće upamćena kao jedna od onih u kojima su fudbaleri u crveno-belim dresovima doživeli jedan od najiznenađujućih poraza u istoriji kluba.

Idemo još malo unazad u prošlost, tačnije u 2005. godinu, kada je i ovako loša evropska crno-bela jesen, nastavljena očajnim rezultatom u tadašnjem Kupu SCG. Gostovao je trećeligaš Timok u Humskoj, i prošao u dalju fazu takmičenja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tada je trener Partizana bio Jirgen Reber, koji je nakon meča dao izjavio: “Ispadanje iz Kupa za mene je veliko razočaranje. Pogađali smo prečke, naše igrače, ali bez da potcenjujem Timok, ovakvog protivnika smo morali da ispratimo sa bar četiri ili pet golova. Protiv Timoka sam dao šansu pojedinim igračima jer kada ću da im je dam ako ne protiv trećeligaša. Stavio sam u tim i Jeremića jer sam hteo da ga vidim na terenu, ali on se, nažalost, brzo povredio. Ovako više ne može i neki igrači će osetiti posledice svog odnosa prema igri” – bio je ljut Reber.

Ista godina, 2005, samo sezona ranije u odnosu na prethodni slučaj. Sada je u pitanju završni meč, kada je u finalu Železnik pobedio Crvenu zvezdu minimalnim rezultatom i osvojio trofej, koji su svi već videli u Ljutice Bogdana!

Osmina finala često je bila kobna faza za “večite”, a novi šok priredili su igrači Rada, koji su 2014. godine pobedili sa 1:0 Zvezdu. Strelac pobedonosnog pogotka bio je Slavko Perović, a tada su velike šanse za crveno-bele propustili Luka Jović i Darko Lazović.

Za kraj, verovatno najveće iznenađenje, ili makar najveći rezultat kojim je neka ekipa izbacila Partizan ili Crvenu zvezdu u Kupu Srbije. Bilo je to 2015. godine, kada je čačanski Borac ubedljivo savladao na “Marakani” domaći tim sa čak 5:1! “Grof” Božović nije mogao očima da veruje šta gleda, pošto ga je kolega pored, Milorad Kosanović, u potpunosti nadmudrio i priredio jedan od najtežih poraza u istoriji kluba na najvećem srpskom stadionu.

Autor: A. A.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar