ISPOVEST ZA OBJEKTIV

Zukorlić žestoko opleo po Ljajiću, pale su TEŠKE REČI: Da li je ovo RAZLOG što Rasima nema u Vladi?

Narodni poslanik optužio Rasima Ljajića za malverzacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/ELVIS BARUKCIC / AFP

Predsednik SPP i narodni poslanik Muamer Zukorlić prozvao je bivšeg ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da je oteran sa te funkcije. To su besmislice, odgovara Ljajić za Objektiv na ove optužbe.

Licemerni tajkun Đilas: Na frilenserima bi da se OGREBE za političke poene! A šta ćemo sa bratom GOJKOM?

– U javnosti slovi da je navodno Rasim Ljajić dobrovoljno odstupio s pozicije ministra. Ne, nije Rasim Ljajić dobrovoljno odstupio. On je oteran, on nije mogao da bude ministar, ali zvanično takva informacija nije data. Dakle, on je izbačen iz igre zbog jedne vrlo ozbiljne međunarodne afere u kojoj je sudelovao, i naravno da ne mogu otkrivati detalje jer se radi o visokom državnom interesu, ali definitivno se nije dobrovoljno povukao sa te pozicije – naveo je Zukorlić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekadašnji muftija postavio je sebi pitanje Ljajićevog povratka na neku državnu funkciju, pa odgovorio:

– Ja mislim da neće, ne mogu da tvrdim, ali ne znam da li će biti amnestiran zbog te afere.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vlast je ideologija

Osim na bivšeg ministra lično, Zukorlić se obrušio i na stranku kojom on rukovodi, vezujući Ljajićevo ime za kriminalne radnje kojima se ona navodno bavi.

“Vuku se baba i deda prevrću u GROBU od sramote”: Pljušte reakcije na SKANDALOZAN Jeremićev snimak

– SDP nema nikakvu ideologiju, jer je u pitanju jedna uskointeresna organizacija kojoj je jedina ideologija bio ministar. Ona je izgubila tu jedinu vertikalu, jer su imali ministra i okupljali su ljude u stranku tako što su govorili da imaju ministra koji će ti pomoći da dobiješ ovo ili ono, dućan besplatno za male pare, da gricneš od opštinskih i državnih para, i tako dalje, da švercuješ malo bolje, da trguješ na carini, da ti spuste carinu, i tako te kriminalne radnje. Njihova cela politička ideologija je bila to. E sad više nema ministra Ljajića… – poručio je najpoznatiji „bigamista” srpske politike.

Vučiću rekao ne

Na ove izjave reagovao je i sam Ljajić, koji je za Objektiv rekao da Zukorlić nije u pravu.

– Ma, to su najobičnije besmislice. Svako živ zna da sam pre dve godine to najavio i vrlo jasno objasnio zbog čega pravim pauzu. To niko nikad nije dovodio u pitanje, osim sada Zukorlić. I Vučić je želeo da ostanem, ali i njemu sam rekao da sam javno obećao da neću biti u sledećoj vladi i da to moram ispoštovati, a da ću se vratiti nakon sledećih izbora. I on je to prihvatio – naveo je Ljajić za naš list.

Piše: Goran Mitrović

Ovu i ostale zanimljive teme pročitajte u današnjem štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar