SRAMNO PONAŠANJE

“Vuku se baba i deda prevrću u GROBU od sramote”: Pljušte reakcije na SKANDALOZAN Jeremićev snimak

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić užasnuo je javnost u Srbiji šokantnim snimkom sa komičarem Edinom Adilovićem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube, Objektiv.rs/Vladimir Šporčić, Medija centar

Skandalozni snimak u kojem se lider Narodne stranke Vuk Jeremić histerično smeje na seksistički i rasistički vic komičara Edina Adilovića zgrozio je javnost, a za naš portal komentar na sramotno ponašanje dale su ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, predsednica Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić, kao i  potpredsednik Demokratske unije Roma Salih Saitović.

Ministarka Obradović rekla je da je video uvredljiv po više osnova, kao i da oslikava pravo lice opozicionara u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Da nisam videla snimak , ne bih verovala da političar koji želi da vodi državu, dozvoljava sebi ovakvo ponašanje. Osim što nije smešan video, posebno je uvredljiv po više osnova. To je pravo lice opozicionara u Srbiji, uglađen spolja, a zapravo privatno isijava vulgarnost i prostota“, poručila je ministarka za Objektiv.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Ministarka Matić je za naš portal istakla da ovakvim slučajevima nije mesto u zemlji koja se po svim evropskim kriterijumima nalazi na vrhu lestvice po pitanju rodne senzibilnosti i ravnopravnosti.

“U Srbiji koja teži evropskim integracijama, koja se odlikuje izuzetnom kulturom poštovanja prema ženama i koja to i politički utvrđuje poslednjih godina dajući ogroman značaj rodnoj ravnopravnosti u svim sferama javnog života, neophodno je posebnu pažnju posvetiti iskorenjivanju neprikladnog izražavanja i ponašanja koje prenosi zastarele predrasude. U tom smislu javne ličnosti imaju veliku odgovornost u svim vidovima komunikacije i nedopustivo je da na bilo koji način potkrepljuju seksističke i druge diskriminatorske prakse”, rekla je Matić.

Foto: Objektiv / Vladimir Sporčić

Vuk zgrozio i Tadićevog funkcionera: Pljušte osude Jeremićevog rasizma i seksizma (VIDEO) 

Potpredsednik Demokratske unije Roma Salih Saitović rekao je da se Jeremiću “baba i deda obrću od sramote u grobu”.

“Mislim da se njegov deda Hakija i njegova baba Nurija obrću od sramote i stida u grobu zbog toga u šta se njihov unuk Vuk Jeremić pretvorio. Jeremić je zaboravio osnovne srpske vrednosti – patrijarhalnost, ljubav i poštovanje nacionalnog i verskog statusa građana i građanki i osnovu srpskog utemeljenja”, zaključuje on.

JEZIV PRIZOR: Vuk Jeremić se smeje najglupljem rasističkom i seksističkom vicu ikada (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) 

Olivera Zekić je najoštrije osudila ovu vrstu mizoginog humora.

“Bilo bi mi najlakše da se sada, javno, nasmejem i gluposti i prostoti i političkoj nepismenosti gospodina Jeremića, i to jeste i bio prvi poriv koji sam imala, ali onda je preovladao osećaj puke tragedije i beznađa, jer je neko ko bi trebalo da ponudi nešto novo, kvalitetnije, bolje, po ko zna koji put pokazao koliko je zalutao, koliki je promašaj i koliko nije u stanju da preskoči nivo najbednije kafanske zabave”, poručila je ona za naš portal i dodala:

“Za njega je i Srbija kafanska zabava, krčma, u kojoj se pijani prostaci smeju ‘ciganima’ i maštaju kako će da ga ‘slože’ nekoj dvadesetpetogodišnjakinji. Ono što ne shvatam je to što takvi i dalje sanjaju svoje lavovske položaje, ubeđeni da su bogom dani. Ne shvatam ni zašto im se uopšte daje prostor, pa i za to da ispadnu glupi, što im jeste osnovna, dnevna zanimacija. Zato i ne bih dalje da se tom ljudskom i političkom tragedijom bavim”, istakla je Zekić.

Foto: Youtube printscreen

Podsetimo, lider Narodne stranke Vuk Jeremić užasnuo je javnost u Srbiji šokantnim snimkom sa komičarem Edinom Adilovićem, u kom se nakon najvulgarnijih izjava u kojima se direktno ponižava ženski rod i etiketiraju pripadnici romske nacionalne manjine političar cereka, a ovo nije prvi put da opozicioni političari iznose salve skandaloznih seksističkih i rasističkih uvreda.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar