STRAVIČNO

Sneg napravio HAOS u Sjenici: Ljudi samo na KONJIMA mogu do prodavnice, sela odsečena (FOTO)

Među zavejanima su selo Blato, Jezero, Plana, Tutice, Grgaje, Zaklopača, Borišiće, Trešnjevica, svi krakovi u Vrbnici, Visočka, Zahumsko, Višnjeva, Krajinovice, Goševo

Foto: RINA

Sneg preko pola metra i dalje je na teritoriji opštine Sjenica. U snežnoj blokadi i potpuno zavejano je 15 sela u Mesnoj zajednici Bare. Ima dosta staračkih domaćinstava, a meštanima ne može stići ni neophodna medicinska pomoć.

“Reginalni put Sjenica-Bare je koliko toliko očišćen, ali prilazne puteve niko nije ni pogledao, niti očistio. Mi čistimo traktorima koliko možemo, snalazimo se, ali to nije dovoljno, sneg je ogroman. Ima starih i bolesnih, moramo očistiti prilazni put kako znamo“, rekao je jedan od meštana za RINU.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Problem pravi i teško snabdevanje električnom energijom, struje više nema nego što ima, a jedino prevozno sredtsvo u odsečenim selima je konj.

Vojska Srbije priskočila u pomoć građanima: U toku je čišćenje puteva oko Prokuplja 

“Jedino tako možemo da se krećemo po ovom snegu. Vraćamo se u 18. vek, stanje je užasno, samo sa konjem možemo da odemo do prodavnice i uzmemo namirnice, ali ima dosta onih koji nemaju ni konja niti mogu da jašu, potpuno su okovani i ne mogu dalje od dvorišta“, kaže Zorislav Veličković iz sela Zahumsko.

Među zavejanima su selo Blato, Jezero, Plana, Tutice, Grgaje, Zaklopača, Borišiće, Trešnjevica, svi krakovi u Vrbnici, Visočka, Zahumsko, Višnjeva, Krajinovice, Goševo.

Izvor: RINA

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar