Čukarički je prešao igricu: Doktorska disertacija na temu “prodaja mladih igrača” – cifra je neverovatna!

Ozbiljan novac za fudbalske prilike u Srbiji i potvrda jedne zdrave i prave priče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Čukarički je u utorak veče prodao svog fudbalera Dimitrija Kamenovića u Lacio za naše uslove ogromnih 2.500.00o evra i tako ostvario drugi najveći transfer u istoriji kluba.

Mladi levi bek će ostati do kraja sezone na Banovom brdu, pa će od leta i zvanično zadužiti dres “nebeskoplavih”.

Tim povodom smo odlučili da se podsetimo svih velikih prodaja Čukaričkog u poslednjih nekoliko godina i apostrofiramo na sjajnom radu svih struktura ovog tima, koji već određeni period sa pravom nosi status najbolje organizovanog fudbalskog tima u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve je počelo prodajom Andrije Pavlovića u Kopenhagen za 2.000.000 evra, posle sjajne sezone u Superligi Srbiji, kada je Čukarički uspeo da slomi oba Večita rivala i uđe u sam vrh domaćeg fudbala. Ta generacija je iznedrila mnoge dobre igrače, a samim tim je tada počeo i veliki uspon kluba, kako rezultatski, tako i finansijski.

Foto: Starsport

Nastavilo se u dobrom pravcu, Čukarički je postao izvoznik mladih igrača u velike klubove, pa je tako i Erhan Mašović krenuo put Klub Briža i “brđanima” u kasu doneo 1.600.000 evra.

Usledio je i preuranjeni transfer Petra Mićina u italijanski Udineze za velikih 2.500.000 evra, međutim, mladost i veliki klub retko kada idu zajedno, pa se vezista ubrzo ponovo vratio u domovinu.

Treba pomenuti i Samjuela Ovusua, koji je svoj kvalitet i potencijal pokazivao u Radniku iz Surdulice, bio na meti Zvezde i Partizana, međutim, pravi izbor je bio Banovo brdo i dres Čukaričkog. Tu je nastavio sa dobrim partijama, što je u narednom periodu rezultiralo prodajom u UAE za svotu od 1.500.000 evra.

Foto: Starsport

Naravno, ne treba zanemariti ni Nikolu Stojiljkovića, Filipa Stojkovića, Ognjena Mudrinskog, Miroslava Bogosavca i Luku Stojanovića koji su svojim odlascima klubu “zaradili” nešto više od 3.000.000 evropskih novčanica.

Suma sumarum – Čukarički je u poslednjih pet godina prihodovao skoro 16.000.000 evra samo od transfera, što još više dobija na značaju, ako se doda informacija da je najveća kupovina bila kada je Ognjen Mudrinski stigao na Brdo za “smešnih” 200.000.

Ozbiljan novac za fudbalske prilike u Srbiji i potvrda jedne zdrave i prave priče koja treba da bude primer mnogima, kako u poslovanju, tako i u radu omladinske škole i odnosa prema igračima, a ostvareni rezultati nisu slučajnost.

Piše: Nikola Husein

Čukarički prodao mladog fudbalera u Lacio: Ogroman novac stiže na Banovo brdo!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar