NAPOKON

Otkrivena MISTERIJA bolesti Čede Jovanovića: Lekari uspostavili tačnu DIJAGNOZU

Lideru LDP izvršene su sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka

Foto/ Printscreen/ Youtube/ Jutarnji Program TV HAPPY

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je na lečenju u KBC “Dragiša Mišović”, u stabilnom je stanju, a bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis – zapaljenje plućne maramice, saznaje se od izvora bliskog političaru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova upala je, kako dodaje, pod kontrolom, a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude sa upalom pluća, koju je on i imao u julu, kada je bio pozitivan na kovid.

Pod kontrolom

“Jovanović jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog opšteg stanja i lekari su dijagnostikovali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je letos bio i na kiseoniku”, kaže izvor.

Jovanović samostalno diše, ima dobru saturaciju, tako da mu nije potreban kiseonik. Da nije tako, dodaje izvor, bio bi u šok sobi, na kardiologiji i na intenzivnoj nezi. Od ove upale se relativno lako oporavlja uz adekvatnu terapiju, a ključno je odmaranje, ležanje i pridržavanje svih lekarskih saveta.

Ima jake bolove: Čeda trpi strašne posledice KORONE, evo kako se sada oseća

Jake posledice kovida

Jovanović je u julu takođe bio u bolnici u KBC “Bežanijska kosa”, ali i na Infektivnoj klinici, jer mu je dijagnostikovan koronavirus, a tada je imao tešku kliničku sliku. Zbog otežanog disanja i opšte slabosti, političar je bio više dana priključen na kiseonik, a po izlasku iz bolnice je i sam rekao da mu je “kiseonik spasao glavu”.

Pored teške upale pluća, lider LDP je tada imao i visoku temperaturu, ali i kardiološke probleme. I nakon nekoliko meseci Jovanović, kako je rekao, nije uspeo da se vrati u fizičku formu, a nije mogao ni da vežba jer su posledice koronavirusa bile jake.

“Loše je, trpi jezive bolove, zbog čega uz četiri antibiotika prima “ketanol”, “trodon”, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima “fleksarin”, D-dimer, koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu, 12 puta mu je viši od gornje granice, CRP, koji ukazuje na neku upalu, takođe. Gvožđe mu je sa 39, što je visoko, palo na pet. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lekovima vraćaju u normalu. Iako je teško, svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno “odustaćemo nikad”, izjavila je Jovanovićeva.

Čeda imao INFARKT PLUĆA: Novi detalji o zdravstvenom stanju Jovanovića

 

Izvor: Kurir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (18)

Ostavi komentar

  1. Sve je ovo pogrešno, lekari nemaju pojma…Kao i svi vampiri, Čeda ima apstinencijsku krizu! Umesto da mu obezbedite neko pilence sa Svetog mesta u Šilerovoj gde se obično hranio, vi ga zamajavate magnetnom rezonancom i lekovima…

    Odgovori
  2. A sta je nama bitan neki bivsi pokitucar??sta nas smarate sa nebitnim ljudima. Sta koga briga da li je bolestan ili nije bolestan,ili ako je bolestan od cega je bolestan. Nebitan lik ama skroz u zivotima normalnih ljudi.

    Odgovori

Ostavite komentar