Sve je spremno za proslavu Srpske nove godine: Oriće se muzika Betovena, “Kvin” i “Električnog orgazma”

Bogat program u okviru projekta "Doček 7529"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Erwan Hesry

Na proslavi Srpske nove godine 13. januara biće izvedeno više od deset sati onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umetnosti u Novom Sadu, u okviru projekta Doček 7529. Program će biti dostupan putem platforme visitns.rs i predstaviće široku lepezu izvođača.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pod platformom programskog luka projekta “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, koncerti će se odvijati iz 14 novosadskih prostora za kulturu uz učešće gotovo 100 umetnika.

Anica Dobra oduševila publiku: “Svečane bele košulje” u novom ruhu (VIDEO)

Autentične dve “Zime”, Pjacolina i Vivaldijeva, Sindingova “Svita” u baroknom stilu, koja se retko čuje i izvodi, “Boemska rapsodija” kultnog sastava Kvin, Geršvinova “Tri prelida”, segment baleta “Krcko Oraščić” – “Pas de Deux” kao i “Poloneza Henrika Vijenjavskog, sve je to repertoar u izvođenju Stefana Milenkovića. Te numere će biti emitovane iz prve novosadske Gradske koncertne dvorane, čime će biti označen njen početak rada. Milenkoviću će se u dve numere pridružiti i Vasil Hadžimanov, sa pesmama “Preko brda, preko brega” i “The Christmas Song”. Ovaj koncert publika će moći da pogleda od 20 sati.

“Kada sam krenuo da razmišljam o repertoaru, imao sam u vidu da je Nova godina, i da program treba da bude svečan, ali i zabavan. Šta je ono što bi mi privuklo pažnju, da sam kod kuće i da slušam koncert?”, naveo je svetski priznati violinista, koji se vratio iz Amerike u Srbiju nakon više decenija da živi u svojoj domovini.

Džez pijanista Vasil Hadžimanov izjavio je da se izuzetno obradovao kada ga je Milenković pozvao da gostuje na novogodišnjem koncertu.

Dejvid Bouvi biografija – životna priča kralja goblina

“Stefan se dosetio da bih ja bio dobar dodatak celoj ovoj priči, i hvala mu na tome. S obzirom da je ipak povod Nova godina i praznično raspoloženje, mislim da su ove dve pesme bile odličan izbor – jedna naša, druga strana, svakako su obe klasici, a napravili smo i fine i drugačije aranžmane za ovu priliku”, istakao je Hadžimanov.

Program Dočeka 7529 počeće u 15.30h operom za decu “Snežana” udruženja umetnika “Visoko C”, a već od 16 sati publika će slušati “Chamber“ ansambl. Koncert hora “Sveti Stefan Dečanski” i gudačkog orkestra “Orfelin” uz solistkinju Radoslavu Vorgić Žuržovan biće održan u 16.30h, a od 17.45h publika će gledati koncert “Betovenu u čast”, na kom će nastupiti sopranistkinja Agota Vitkai Kučera i pijanistkinja Jelena Simonović Kovačević.

Legenda za kojom još uvek tugujemo: Evo šta je Fredi Merkjuri govorio o fanovima u Jugoslaviji

U 19 sati predstaviće se mlada violinistkinja Lana Zorjan, a nakon nje u 20 sati krenuće koncert Stefana Milenkovića, orkestra Kamerata akademika i Vasila Hadžimanova. Ljubitelji džeza će od 21 sat pratiti program benda “Džezva&Džezvica”, dok će nastup sastava “Surreal&Beyond” početi u 22 sata. Rok ikone Električni orgazam sviraće od 23h, a u Novu godinu po julijanskom kalendaru publiku će uvesti Buč Kesidi.

Sat nakon ponoći rezervisan je za Marka Veselinovića aka Kick Konga, a Doček 7529 uveličaće i novosadska koreografkinja Staša Kukić u nastupu sa baletskim igračem Ivanom Salonskim.



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

Ostavite komentar