Rukometni heroj “orlova” za Objektiv: Đerona nam je rekao – ‘Srbi, jednu stvar nipošto ne menjajte’

Jedan od najzaslužnijih za fenomenalne rezultate protiv Francuske, koja je godinama u samom rukometnom vrhu, govorio je za Objektiv i potvrdio da su stvari počele da se menjaju nabolje u reprezentaciji Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/ Srdjan Starsport

Vladimir Cupara tokom poslednjih nekoliko nedelja u žiži je srpske javnosti, s obzirom na to da je prvo sa Vespremom igrao krajem decembra u polufinalu Lige šampiona, a potom je čuvao gol i našeg državnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije je u samo četiri dana odigrala dva sjajna meča protiv jedne od najboljih selekcija u rukometu, kako sada, tako i prethodnih godina. U Zrenjaninu smo pobedili sa sjajnih 27:24, dok je u Kreteju bilo nerešeno, 26:26.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za taj izjednačeni rezultat na “vrućem gostovanju”, jedan od najzaslužnijih je svakako golman, Vladimir Cupara, koji je govorio za štampano izdanje Objektiva.

Šta je to tako epohalno uspeo novi selektor Toni Đerona da promeni u reprezentaciji, šta je razlika u odnosu na domaće trenere?

“Toni Đerona je u našu reprezentaciju doneo španski sistem, taktiku i pripremu za utakmicu – mislim da je to samo razlika”, kratak, ali jasan bio je Vladimir.

Specijal Tonija Đerone: Fenomenalan cepelin srpskih rukometaša (VIDEO)

Moglo se čuti na kraju poslednjeg tajm-auta protiv “trikolora” kako Španac na srpskom govori: “‘Ajde!”, kao da je u potpunosti shvatio naš mentalitet i da mu je i to dodatno pomoglo?

“Često je otkad je tu Toni spominjao da mu se sviđa naš mentalitet, da zna da mi imamo to nešto što nas tera da idemo do samog kraja i da idemo na svaku loptu. On kaže da je to veoma potrebno, i da ne dozvolimo sebi da izgubimo to. Verujem da je shvatio gde je došao i da je pre toga dobro bio upoznat sa ovdašnjim mentalitetom”, ističe Cupara i potvrđuje da se Đerona itekako pripremao na lošu situaciju u srpskom rukometu, koju deluje da polako preokreće nabolje.

Šta je još čuvar mreže reprezentacije Srbije izjavio za nas, saznajte u sutrašnjem štampanom izdanju Objektiva.

Autor: A. A.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar