Novaku preti hapšenje, diskvalifikacija i izbacivanje: Neverovatne vesti stižu nam iz Australije! (FOTO)

Dolazak u Melburn odvijaće se pod policijskom stražom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ovogodišnji Australijan open biće drugačiji nego bilo koji pre toga, a razlog je pandemija koronavirusa. Organizatori su pripemili stroga pravila za tenisera, a i termin kada se igra turnir je promenjen.

Teniseri će morati da prođu kroz obavezni krantin od 14 dana od dolaska u Australiju, gde će biti testirani više puta za to vreme, a biće im dozvoljeno samo ograničeno vreme van hotela i treniranje u malim grupama tek posle osmog dana. Novak Đoković bi uz Nadala i Tima, trebalo da bude u odvojenom karantinu u Adelejdu, koji neće biti toliko strog prema novim izveštajima, što je naljutilo pojedine tenisere, poput Žeremija Šardija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novaku i svim ostalim teniserima prete ozbiljne sankcije ukoliko on ili bilo koji deo njegovog tima prekrše rigorozna pravila koja su propisana. Kazne se kreću od novčane, pa do diskvalifikacije, pa čak i hapšenja i deportacije iz zemlje. Ovo su neka od pravila koja su objavili mediji u Australiji:

1 – Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

2 – Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

3 – Svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

Ovaj pristup nulte tolerancije biće započet kada se igrači ukrcaju na jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam različitih gradova – Abu Dabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Anđelesa, Majamija i Singapura. Dolazak u Melburn odvijaće se pod policijskom stražom, a autobusi će putovati direktno do određenih hotela.

Sve ove stroge mere koštaće Australijan open više od 35 miliona dolara, a takmičenje će doživeti udar i zbog smanjene prodaje karata. Turnir u Melburnu na programu je od 8. –21. februara.

Novakovo ‘NE’ Australijancima: Neočekivana odluka Đokovića pred njegov omiljeni turnir!

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (32)

  1. Pa gospodine "australiskog naroda"ODKAZITE TURNIR U MELBURNU.Znate li koliko bi gradova u svetu odmah preuzeli--NISTE VI NJIH NAJMILI KAO GLADIJATORE ARENE A TO PRATNJA POLICIJE SRAM VAS BILO NISU TO VASI MAFIJASI!

    Odgovori
  2. Prvo zato sto je za razliku od tebe SRBIN i postuje sam sebe i svoj rad.Ti KO SI TI da mu drzis slovo,boris li se ti ZA SVOJA PRAVA I EGZISTENCIJU.NE TI SAMO PLJUJES I KRITIKUJES :ON NIJE GLADIJATOR U ARENI RIMSKOG CARSTVA VEC COVEK KOJI JE IZ MALE ZEMLJE 7 MILIONA POKAZAO GOSPODI DA JE MOGUCE POBEDJIVATI IH I U NJIHOVOM GOSPODSKOM SPORTU!ZACEPI !

    Odgovori
  3. Хеј, ти,женомрзац,не смеш тако д говориш, ако ти не волиш жене, има ко их воли! Јер они знају, да су жене носиоци живота!

    Odgovori

Ostavite komentar