Novakovo ‘NE’ Australijancima: Neočekivana odluka Đokovića pred njegov omiljeni turnir!

Srbin je ponovo pokazao veličinu i karakter!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpski as Novak Đoković nije prihvatio da kao najbolji teniser sveta, zajedno s Rafaelom Nadalom i Dominikom Timom bude smešten u Adelejdu, odvojeno od drugih igrača, već je tražio da se za prvi grend slem u sezoni sprema u Melburnu sa ostalima.

Domaćin je predvideo da trojica prvoplasiranih na ATP listi, Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim, budu izolovani od ostalih tenisera. Od ostatka karavana trebalo bi da budu izdvojene i druga i treća teniserka sveta, Simona Halep i Naomi Osaka, ali ne i vodeća Ešli Barti, budući da je ona domaća takmičarka. Umesto nje bi trebalo da Serena Vilijams i njen tim dobiju mesto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Španska “Marka”, između ostalog saznaje da je Đoković pozvao organizatore i saopštio im da ne želi da bude smešten nigde drugo osim u Melburnu sa ostalim teniserima.

“Novak je u jednoj grupi za ćaskanje (četovanje prim.aut.) s drugim teniserima otvoreno rekao da se protivi ideji da se igrači razdvajaju u dve grupe, odnosno da jedni budu privilegovani odlaskom u Adelejd. U tom ćaskanju učestvovali su uglavnom igrači iz Udruženja profesionalnih teniskih igrača (PTPA), koje su Novak Đoković i Vasil Pospišil osnovali. Novak se uvek borio za jednakost među kolegama bez obzira na rang. Osim toga, u Melburnu će biti održani svi turniri koji će prethoditi grend slemu, dok će Adelejd biti domaćin samo jednog turnira iz serije 500. Ostaje da se vidi hoće li Novak ostati dosledan odluci da putuje pravo u Melburn”, piše “Marka”.

Foto: Profimedia.rs

Svi teniseri će po dolasku u Australiju morati da budu u karantinu 14 dana i imaće dozvolu da treniraju samo u određenom terminu po otprilike pet sati dnevno. Đoković bi na najmanji kontinent trebalo da otputuje krajem nedelje, a do tada će nastaviti da se priprema u španskoj Marbelji.

On poslednjih desetak dana vežba na terenima španskog samozvanog “gurua” Pepea Imaza, ali pod budnim okom svog prvog trenera Marijana Vajde.

Pre nego što je “Marka” objavila da Novak ne namerava da sa svojim timom bude smešten u Adelejdu, pojedini teniseri su se pobunili protiv ideje organizatora Australijan opena da favorizuje trojicu vodećih svetskih igrača. Najljući i najglasniji bio je Francuz Žeremi Šardi, koji je rekao da su vodeći svetski teniseri ionako već previše povlašćeni u odnosu na ostale.

– Ovo je, najblaže rečeno, čudna odluka. Igrači u Adelejdu će moći da koriste teretanu u hotelu kad god žele, za razliku od onih koji će biti smešteni u Melburnu. Najbolji teniseri sveta već imaju puno privilegija. Ako mogu više od nas da treniraju, onda to neće biti ista priprema. To je čudno za sport u kome bi trebalo da imamo svi iste uslove. Da sam četvrti na svetu, bio bih van sebe od besa – rekao je Šardi.

Šta vi očekujete od Noleta na prvom ovogodišnjem “gren slemu”?

Viktor uspešan na startu kvalifikacija za AO: Devojke zabeležile polovičan učinak



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Dokle ce da zagadjuju ovu zemlju Nero dileri , Tricia drogom, ubice, pedofili, prostitutke, lopovi, obijaci stanova, menjacnica, banana, trgovina. Dokle cemo trpiti tu prostituciju koja napada na licnosti, decu, roditelje. Izglasajte salon koim cete to sankcionisati, I ZA politicke nemogu se Kristi iza imuniteta.

    Odgovori

Ostavite komentar