Roditelji dobro znaju da ne postoji dete koje bi odolelo kesici gumenih bombona, a tek rafu šareniša na merenje!
Mana ovih slatkiša je što umeju biti poprilično skupi, pa zašto onda ne biste probali da ih spremite u kućnoj varijanti, i usput se odlično provedete sa klimcima.
Proces je toliko jednostavan, da će i najmlađi članovi imati priliku da zasuku svoje rukave, što će gotove bombonice učiniti neuporedivo ukusnijim od bilo kojih drugih.
Najbolje od svega, vaše domaće bombone u sebi neće sadržati nikakve konzervanse ni aditive (mada ih to i dalje ne čini zdravom užinom).
Svakako je pametnije ne davati ih deci svaki dan, neka one uvek ostanu prava poslastica!
Sastojci:
1 kutija želatina (9 po 10 g), voda, ukus po želji, jestiva boja po želji, šećer u prahu
Priprema:
U šerpu sipati pola litre vode i dve kesice želatina, mešati dok se želatin ne istopi, pa dodati par kapi ukusa i boje po želji, i ostaviti pola sata da se ohladi.
U silikonske kalupe (mogu i kalupi za led) sipati spremljenu tečnost, tako da se kompletno ispune.
Odložiti u frižider na dva sata, a potom u zamrzivač na još pola sata.
Izvaditi bombone iz kalupa, pa ih u vangli uvaljati u šećer u prahu.
Odložiti ih na 24/48 sati, kako bi u potpunosti upile šećer, nakon čega će biti gotove.
Komentari (0)