Ukoliko ste ljubitelji hleba, ovaj recept će, za vas, biti pun pogodak.
Napravite malo drugačiji hleb.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
I oduševite svoje ukućane.
Nije ga teško napraviti, a verujemo da će vam, nakon što ga prvi put budete isprobali, ovaj recept postati jedan od omiljenijih.
Sastojci:
1. 500 griza
2. 30 g kvasca
3. 2 kašike brašna
4. pola šolje maslinovog ulja
5. pola kašičice soli
6. 1 žumance
7. voda
Priprema:
U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodajte i vodu i zamesiti elastično testo. Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, koliki hoćete da budu hlepčići. Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.
Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u jako ugrejanoj rerni. Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle. Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.
Prijatno!
Komentari (0)