LAKO SE PRAVI

Pecivo koje ćete obožavati: Probajte ARAPSKI HLEB od griza (RECEPT)

I mekano i hrskavo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/dreamypixel

Ukoliko ste ljubitelji hleba, ovaj recept će, za vas, biti pun pogodak.

Napravite malo drugačiji hleb.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I oduševite svoje ukućane.

Nije ga teško napraviti, a verujemo da će vam, nakon što ga prvi put budete isprobali, ovaj recept postati jedan od omiljenijih.

Sastojci:

1. 500 griza
2. 30 g kvasca
3. 2 kašike brašna
4. pola šolje maslinovog ulja
5. pola kašičice soli
6. 1 žumance
7. voda

Foto/Pixabay.com

Priprema:

U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodajte i vodu i zamesiti elastično testo. Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, koliki hoćete da budu hlepčići. Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.
Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u jako ugrejanoj rerni. Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle. Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.
Prijatno!



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar