USLOVI

Ovo su uslovi za dobijanje KOVID PASOŠA: Vakcinacija nije dovoljna, potreban je još jedan dokument

Seničić podseća da je ideja o kovid pasošima potekla od međunarodnog udruženja avioprevoznika IATA

Pasoš
Youtube printscreen

– Vakcinacija neće biti jedini uslov za dobijanje kovid pasoša već i negativan test- kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić i navodi da će ti “pasoši” verovatno biti u elektronskoj formi, tako da građani neće morati da vade nove pasoše.

Upitan da prokomentariše mogućnost uvođenja kovid pasoša u Srbiji pošto se tom temom uveliko bave mnoge zemlje, ali i avioprevoznici širom sveta, Seničić očekuje da će dobijanje kovid pasoša biti moguće i na osnovu PCR testa, serološkog, brzog testa…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ocenjuje da bi uz PCR test ili vakcinaciju, na određenom personaslizovanom QR kodu bili sačuvani podaci, a koje bi putnici nosili na telefonu, tabletu, računaru, te bi uvidom u QR kod carinska ili neka druga kontrola omogućila da lice uđe na određenu destinaciju.

Seničić podseća da je ideja o kovid pasošima potekla od međunarodnog udruženja avioprevoznika IATA, kako bi avioprevoznici mogli da računaju na veći broj putnika, što bi omogućilo i postepeni oporavak turističke industrije.

Objavljeni NAJNOVIJI PODACI: Pogledajte kakva je danas situacija sa koronom u Srbiji

Inače, Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) predstavila je nedavno “Travel pas”, mobilnu aplikaciju koja bi trebalo putnicima da pomogne da lako i sigurno organizuju svoje putovanje poštujući zahteve određene države za ulazak.

Seničić, takođe, očekuje da će odluka o upotrebi kovid pasoša biti doneta na svetskom nivou, a koju će pokrenuti avioprevoznici i razvijene zemlje sveta, a pre svega Severna Amerika i EU.

– Putnici koji budu želeli da putuju na ove destinacije bi morali da poseduju tu vrstu pasoša, što omogućava turističkom sektoru da nastavi da radi – navodi on.

U Srbiju danas stiže gotovo 20.000 doza: Poznato i koliko će se ljudi VAKCINISATI do kraja nedelje

Podseća da su uslovi u turizmu katastrofalni i dodaje da se, ipak, nada boljim danima u turističkoj industriji.

Kovid pasoši bi trebalo da sadrže informacije o tome da li je neko preležao koronu, da li je i kada radio PCR test i da li je primio vakcinu.

Pojedini avioprevoznici su već najavili uvođenje kovid pasoša kao uslov za let u narednom periodu, kao na primer australijska aviokompanija Kvantas.

 

Izvor: Mondo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (1)

Ostavi komentar

  1. I da se uvede obavezan klistir mislim cisto za rad pro….vanja . Svi da se vakcinisu i tako postanu zasticeni , a onda stocni pasos , zatim i onu markicu stocnu za usi da nam uvedu . ako vakcina radi prilikom vakcinacije staviti oznaku u standardni pasos i gotovo .Ovako doslo dotle da na putovanje nosis sanduk za sahranu i da imas placen depozit za kopanje rupe . Da je narod pametan pa da ne ide nigde , ljubili bi ga tamo gde sunce nikad ne sija , i popust bi dali samo da krenemo. Bagra hoce da zaradi na nesreci , to je poenta .

    Odgovori

Ostavite komentar