Spreman na KRVOPROLIĆE! Đukanović poziva pristaše na ustanak za Božić, evo kako glasi poziv građanima

Odbijanjem da potpiše set zakona koje je usvojila Skupština, predsednik Crne Gore dodatno je ohrabrio svoje pristalice da otpočnu sa manifestacijom radikalizma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
PRINT
Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC / AFP

Đe si za Božić? Na ustanak! Za pravo, čast i slobodu Crne Gore!

Ovako glasi poziv koji građanima Crne Gore preko društvenih mreža upućuju pristalice DPS nakon što je predsednik Milo Đukanović odbio da potpiše set zakona, između ostalog i Zakon o slobodi veroispovesti, pod naivnim izgovorom da je „utvrđeno da nije bilo kvoruma”.

To je izgleda dalo podstrek radikalnom delu njegovog biračkog tela, koji sada poziva narod na pobunu. I to ni manje ni više nego na Božić, pokušavajući na taj način da probude osećanja kod onog dela javnosti čiji je stav o 1918, zasnovan na istorijskim falsifikatima.

AKO PREKRŠI USTAV, SMENJUJU GA

Razlog za to što Milove pristalice pozivaju na ustanak u Crnoj Gori je činjenica da ne postoji ustavna mogućnost da Đukanović drugi put vrati zakone. Ukoliko bi mu palo na pamet da povuče taj potez, Đukanović bi prekršio Ustav, a Parlament bi u vezi s tim mogao da pokrene proceduru razrešenja predsednika Crne Gore. Upravo tako može da se tumači samouverenost potpredsednika
Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, koji je zapretio Đukanoviću smenom zbog ovog poteza.

– Ako prekrši Ustav, smenićemo ga! – saopštio je Abazović.

S druge strane, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručuje da Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti.

SVE ZA FOTELJU

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić u izjavi za novine Objektiv kaže da je uveren da će Đukanović na kraju potpisati zakon i da će učiniti sve da ostane u fotelji.

– DPS je jedna ekstremistička organizacija, a njihov šef Milo Đukanović je koordinator svih akcija, pa i ove u kojoj se poziva na ustanak. Neki delovi Ustavnog suda se sada muče procedurama kako da spase svog predsednika ako i drugi put ne potpiše zakon. Ali potpisaće Milo Đukanović sve, samo da ostane predsednik i da čuva fotelju do zadnjeg trenutka – zaključuje Mandić.

Piše: Marija R. Ilić

OVU I JOŠ MNOGE ZANIMLJIVE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU “OBJEKTIV” ZA 4. JANUAR

PRINT
Foto: Objektiv

 



Izvor:

Komentari (51)

  1. Ti si nesto svetsko vidis li jade da pola crne gore nema hleba ..bitno da je u nato dace ti nato i poso i hleb a tek sigirnost sta je ovo monstrum od coveka na zalost ima bolesnika ..pa on ti priziva kosovo ovde ..zakon jel zakon da 30 god .unisti sve fabrike jos svestski covek napunio svoje skrinje pa ce tebe da tera na pobunu i ustanak ..sedi djesi ni za djesi nijesi ...a on ako Bog da pravac zatvor da pocine posten narod .. 10 posto gradjana zivi 90 prezivaljava..kad je realan sta je sa severom tamo su srbi jel poptuni defekt ..sve fabrike unistio i to je tb neko idi kod njega cuvaj mu ledja ..mozda ti da koju paru ..ili nelu kutiju cigara ..a posto ovako pises moze i jos da te casti koji dim..

    Odgovori
  2. Što se vi srbi iz Cg toliko pjenite. Pustite nezavisnu Cg na miru, prste doma. Uzalud vam trud svirači, Cg nezavisne, članice NATO i Eu za koji dan, a Mila pustite na miru. Zamisli budale, žele nezavisnu Cg prikopčati smrdiji e neće manijače nikad više Cg biti dio smrdije.

    Odgovori

Ostavite komentar