ISPOVEST

Otac zlostavljane devojčice (12) iz Brusa o SMRTI frulaša: “Nadali smo se da će biti pronađen ŽIV”

Telo nestalog frulaša M. C, za kojim se tragalo od 16. novembra prošle godine, pronađeno je juče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

“Spokojni smo jedino jer znamo šta se sa njim desilo, ali nadali smo se da će biti pronađen živ i da će odslužiti kaznu za to što je uradio”, u izjavi za “Blic” rekao je otac desetogodišnje devojčice nad kojom je frulaš M. C. (64) iz Brusa, izvršio nedozvoljene polne radnje.

Inače, telo nestalog frulaša M. C, za kojim se tragalo od 16. novembra prošle godine, pronađeno je juče u selu Kobilje u fazi raspradanja sa žicom obavijenom oko vrata. Za sada nije poznato kako je smrt nastupila, a njegovo telo poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok. On je nestao nekoliko sati nakon što je pušten iz pritvora gde se nalazio zbog sumnje da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad desetogodišnjom devojčicom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rođaci M. C, nisu hteli da govore za “Blic”, samo su kratko potvrdili da su obavešteni o njegovoj smrti.

– Ne znamo šta se desilo, to zna policija – rekli su iz porodice frulaša.

Otac napastvovane devojčice, naveo je da je čuo da je telo M. C. pronađeno, ali takođe da on veruje da je frulaš naudio sam sebi.

Pronađeno TELO kod Brusa: Sumnja se da je u pitanju nastavnik osumnjičen za GNUSNO delo 

– Mislim da se osećao krivim za to što je uradio i da nije mogao da dopusti da bude osuđen za to delo. Mi kao porodica smo se nadali da će biti pronađen živ i da će odgovarati pred zakonom za to što je uradio, ali eto… – rekao je otac devojčice R. V..

Devojčica se i dalje oporavlja od šoka

On je još dodao da od kada je njegova ćerka doživela incident, ništa više nije isto.

– Ćerka i dalje ide kod psihijatra i ima traumu zbog toga što se desilo. Jedino smo sada spokojni zbog toga jer znamo šta se sa njim desilo. Sve ovo vreme plašili smo se da se opet se pojavi i ne naudi nam, zato smo i tražili policijsku zaštitu – kaže R.V.

Kako je otac devojčice rekao ranije za “Blic”, on je sa frulašem bio prijatelj, te da mu je verovao i zbog toga je želeo da on podučava sviranju frule njegovu ćerku. Seksualno zlostavljanje devojčice dogodilo se 8. novembra u kući poznatog bruskog muzičara, a kako je otac rekao nikada ne bi ni pomislio da će se tako nešto dogoditi.

POTRESNE reči oca o frulašu osumnjičenom da mu je napastvovao ĆERKU: Ove grozote je radio mom DETETU! 

– Mi smo bili bliski, pomagali se. Kada mi je ćerka rekla da želi da svira frulu pitao sam njega da joj drži časove. Rekao je da nema problema. Ali ljudi su mi govorili, pitali se zašto dete šaljem tamo. Mislio sam da su samo ljubomorni, jer nije mi odavao utisak osobe koja pravi probleme… – rekao je R. V. ranije u razgovoru za “Blic”.

Rođaci sumnjali da će nauditi sebi

Rođak poznatog frulaša rekao je sredinom novembra za “Blic” da sumnja da je M. C. “naudio sebi” jer nije mogao da podnese sramotu zbog svega što se desilo i tada je upozorio da to može dovesti do tragedije.

Na dan njegovog nestanka, M. C. je navodno ostavio oproštajno pismo u kući, a on je pobegao kroz prozor kupatila.

Moguće da je negde otišao da naudi sebi zbog svega što ga je snašlo: Rođaci o nestalom FRULAŠU iz Brusa 

Podsetimo, u Rasinskom okrugu M. C. je poznat kao osnivač Kulturno-umetničkog društva “Kopaonička frula”, koje postoji od 2013, a osim što je frulaš, bio je i slikar, freskopisac, duborezac. Lokalni mediji su redovno pratili sve njegove aktivnosti, otvaranje izložbi, koncerte, učešća na saborima i festivalima izvorne muzike, humanitaran rad. U žižu javnosti, frulaš se našao i krajem marta, kada je zajedno sa svojim frulašima, svako veče, izvodio narodne pesme, ali i himnu Kine u znak zahvalnosti ovoj državi zbog njihove podrške Srbiji u borbi protiv korone.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar