Đurić: Političari iz Prištine pokušali da vređaju Srbiju, Vučić na jasan način zatvorio usta svima

On je napomenuo da je ovo bio samo jedan od 16 sastanaka koje je naša delegacija danas imala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tanjug screenshot

Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija protekao je u žustrom tonu, a Marko Đurić “otkrio” je delimično kako je tekao razgovor.

“Neki su mislili da mogu nama i zemljama Zapadnog Balkana da drže lekciju o demokratiji, a od predsednika Vučića su dobili lekciju iz borbe za ravnopravnost država, lekciju iz borbe za saradnju i racionalne odnose između država i naroda, zasnivanje na odnosima ekonomske saradnje, a ne sukobima. Dobili su jasan odgovor i političari iz Prištine koji su pokušali da vređaju našu zemlju, da o njoj govore kao o okupatoru i nekome ko porobljava i proteruje, Vučić je na diplomatski i jasan način zatvorio usta svima koji su mislili da sa Srbijom tako razgovaraju”, rekao je Đurić.

On je napomenuo da je ovo bio samo jedan od 16 sastanaka koje je naša delegacija danas imala, a među najznačajnijim je naveo sa kineskom delegacijom pre svega zbog najave …

“Želim da pozdravim Boška Obradovića koji opet ništa nije razumeo… jer nama je u interesu da izgradimo puteve i obnovimo železnicu zbog Srba koji žive tamo… Srbiju nisu uspeli da podele ni Kurti ni mnogi drugi, pa neće ni mnogo manje ribe po beogradskim močvarama..” poručio je Đurić.

On je potvrdio da nije bilo razgovora o statusu južne srpske pokrajine.

“Naravno da nismo razgovarali o statusu, to je mnogo puta rečeno, dok takse ne budu ukinute, nema razgovora o političkim pitanjima…”, izričit je Đurić.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar