Zlatni LEK: Kako se koristi kurkuma sa medom i šta sve leči (RECEPT)

Riznica zdravlja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/jigsawstocker

Kombinacija kurkume i meda je neverovatno moćna smesa koja jača imunitet, bori se protiv bakterijskih i virusnih infekcija, leči upale i smiruje alergije.

Med poboljšava kardiovaskularno zdravlje i sprečava bolesti srca zbog visokog nivoa antioksidanata koje sadrži.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegova konzumacija takođe pomaže varenju, poboljšava crevnu mikrofloru, a mnoga jedinjenja koja sadrži poboljšavaju zdravlje digestivnog sistema.

S druge strane, kurkuma takođe ima snažna antimikrobna i antifungalna svojstva koja uklanjaju bakterije. Sadrži preko 100 bioaktivnih komponenata, a njegov aktivni sastojak, kurkumin, ima snažna antiinflamatorna svojstva. Njegovi antiinflamatorni efekti štite jetru od oštećenja alkoholom, predoziranja gvožđem i smanjenog protoka žuči. Međutim, imajte na umu da bi to trebalo da izbegavate u slučaju da imate problem sa žuči ili niskim krvnim pritiskom.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Lek napravljen od kurkume i meda kao dva aktivna sastojka stimuliše proizvodnju i funkcionalnost imunih ćelija, a zauzvrat jača sposobnost imunološkog sistema da spreči bolest. Ova smesa može da poboljša hidrataciju i elastičnost kože i da je dovede do poboljšanja zdravlja kože. Kurkuma i med su takođe korisni u lečenju oralnog mukozitisa koji se javlja kao komplikacija u lečenju određenih bolesti.

Foto: Freepik/jigsawstocker

Sastojci:

1. 100 grama meda
2. 1 kašika kurkume u ​​prahu
3. Prstohvat crnog bibera
4. 1 kašičica limunove korice (opcionalno)
5. 2 kašike jabukovog sirćeta (po želji)

Priprema:

Mešajte med sa kurkumom i crnim biberom. Ako se odlučite za jabukovo sirće i koricu limuna, dodajte ih takođe. Zatim ga uzimajte svakodnevno po kašičicu kako biste ojačali imunološki sistem i smirili sezonske alergije.

Foto: Freepik/Racool_studio

U slučaju prehlade ili gripa, uzimajte pola kašičice svakog sata prvog dana lečenja, nastavite uzimati pola kašičice svaka 2 sata, a trećeg dana uzimajte istu količinu tri puta dnevno. Za lečenje respiratornih stanja poput problema sa plućima, astme i bronhitisa, uzimajte pola kašičice tri puta dnevno.

Imajte na umu da biste trebali držati zlatni med u ustima dok se ne otopi pre nego što ga progutate.



Izvor: Objektiv.rs, svezazdravlje.site

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar