VEROVALI ILI NE

Najbizarnija PROROČANSTVA za 2020. godinu: OVO se obistinilo, a evo šta su izbegli Putin i Kim Džong Un

Pogledajte najzanimljivija tumačenja vidovnjaka za odlazeću godinu, kao i retrospektivu događaja koji su obeležili 2020. godinu, a koji se mogu povezati sa ovim proročanstvima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN, Printscreen/Youtube

Najpoznatiji vidovnjaci i proroci, poput Baba Vange i Nostradamusa, predvideli su nekoliko ključnih događaja koji su okrenule svet naglavačke, međutim nekoliko njihovih predskazanja se, na sreću, nije obistinilo.

Donosimo vam neke od najzanimljivijih tumačenja za odlazeću godinu, kao i retrospektivu događaja koji su obeležili 2020. godinu, a koji se zaista mogu povezati sa ovim proročanstvima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako smo ove godine često mogli da čujemo frazu da je svet praktično stao, 2020. je donela more haotičnih i drastičnih događaja. Neki od tih događaja nagoveštavaju velike promene koje se tiču globalne politike i ekonomije, ali i društvene svesti.

Michel de Nostredame, poznatiji kao Nostradamus, bio je lekar iz 16. veka i navodni prorok, koji je svojim predviđanjima decenijama fascinirao teoretičare zavere. Nostradamusovi sledbenici veruju da je francuski mistik predvideo Hitlerov dolazak na vlast 1933. godine, kao i Veliki požar u Londonu 1666.

Baba Vanga, poznatija kao balkanski Nostradamus, počela je da se bavi predviđanjima neposredno pred Drugi svetski rat, kada je počela da otkriva mesta na kojima se nalaze nestali vojnici. Ogromnu slavu širom sveta stekla je kada je predvidela 11. septembar, čak 14 godina pre nemilog događaja. Ono po čemu je možda najviše pamtimo jeste njen govor o vladavini Baraka Obame, o kojem je govorila na sledeći način: “Crni čovek će doći na vlast u Americi. Svojim rukama uništiće zemlju u pesku. Mnogo krvi će imati na rukama. Uništiće svoju zemlju i čitav svet će mu se smejati”. Mnogi ova predskazanja povezuju sa ratovima u Iranu i Siriji.

1. Pandemija korona virusa

Od izbijanja pandemije korona virusa, teoretičari zavera povezuju trenutak izbijanja padnemije sa proročanstvima Nostradamusa i Baba Vange. U moru vidovnjaka koji se retroaktivno pozivaju na predskazanja, predviđanja ovih dveju proroka česta su tema polemike na društvenim mrežama.

Naime, Nostradamuosivi sledbenici veruju da je francuski prorok predvideo izbijanje pandemije koronavirusa u jednoj od svojih knjiga iz 16. veka, citirajući stihove:

“Blizu kapija i unutar dva grada biće dve pošasti kakve nikada nisu viđene: glad u kugi i ljudi koji gase čelik, plakanje velikom besmrtnom bogu za olakšanjem”, kao i: “Velika kuga izbiće u pomorskom gradu, neće prestati dok smrt ne bude osvećena”

Kineski grad Vuhan nije pomorski, ali se može povezati sa morem, budući da je mesto sa kojeg je potekla pandemija koronavirusa  zapravo pijaca morske ribe, što je nekima poslužilo za slavljenje francuskog proroka. Nostradamus je u svojoj knjizi napisao da će 2020. godine grad koji se graniči s morem istočne Azije imati epidemiju koja će doneti veliku tragediju u ljudskoj istoriji.

Foto: Unsplash

Pre svoje smrti u 84. godini 1996. godine, navodno je Baba Vanga predvidela pandemiju korona virusa. Neška Stefanova Robeva (73) ispovedila se da joj je baba Vanga, koju je često posećivala, neposredno pred smrt 1996. godine rekla: “Neška, korona će biti svuda oko nas”.

Bilo da verujemo u pomenuta proročanstva ili sumnjamo u njihovu relevantnost, moramo se složiti da je ovo jedna od stvari koje su se dogodile u godini za nama, kada je novi korona virus, koji uzrokuje respiratornu bolest, danas poznatu kao COVID-19, otkriven na uličnoj pijaci u gradu Vuhan, smeštenom u kineskoj provinciji Hubei. Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (VHO) je 11. marta 2020. godine proglasio izbijanje pandemije COVID-19.

Novi soj korone polako OSVAJA planetu: Potvrđeni slučajevi i u ovoj velikoj državi 

2. Sjedinjene Američke Države i Iran

Nostradamus je još u 16. veku predvideo rast Adolfa Hitlera, zatim Veliki požar u Londonu, ali najintrigantnije jeste njegovo predviđanje o sukobu Amerike i Irana 2020. godine.

Mnogi zagovaraju da je Nostradamus predvideo “Treći svetski rat” u 2020. godini, međutim, nismo sigurni da možemo govoriti o takvim razmerama.

Iako se sukob između SAD i Irana može identifikovati još od talačke krize 1979. godine, sankcije koje su SAD u poslednjih godinu i po dana uvele Iranu dovele su do eskaliranja višedecenijske netrpeljivosti.

Naime, strasti na Bliskom istoku su eskalirale nakon što je predsednik SAD-a Donald Tramp naručio ubistvo iranskog vrhovnog komandanta Kasema Sulejmanija, a iranske oružane snage 8. januara su lansirale više desetina balističkih raketa na dve američke baze u Iraku.

Jedan citat  iz Nostradamusove knjige mogao bi da upozori na sukob koji će dalje eskalirati  u ovoj godini:

“Dva puta podignut i dva puta oboren, Istok će oslabiti i Zapad. Njegov protivnik nakon nekoliko borbi prognanih morem pašće kada je najpotrebniji. Velikog čoveka će usred dana udariti grom. Zlo delo, koje mu je predočio nosilac peticije”, napisao je.

Savremeni vidovnjak Hamilton-Parker takođe ističe da postoji velika šansa da izbije rat, ali kaže da neće prerasti u Treći svetski rat, već rat između Irana i Saudijske Arabije koji će trajati od 2020. do 2021. godine.

A šta će se zaista dogoditi i kakav će biti razvoj događaja, ostaje nam da vidimo u vremenu koje sledi.

3. Predsednički izbori u Americi

Predsednički izbori u Americi počeli su 3. novembra, a uz dugu i napetu konfuziju u prebrojavanju glasačkih listića i pretnje manipulacijom izbornih rezultata, Džozef Bajden je 7. novembra proglašen za novog predsednika Amerike.

Ono što se Nostradamusovim pristalicama sigurno neće dopasti, jeste predviđanje francuskog proroka da će Donald Tramp, koga opisuje kao čoveka na čelu moćne države, uspeti da uprkos intrigama, protestima i uličnim nemirima pobedi na izborima u novembru.

S druge strane, Baba Vangine reči svedoče sledeće: “SAD će izgubiti glavu. Starost će ispuniti zemlju”.

Ako se uzme u obzir starosna dob novoizabranog predsednika Amerike, čini se da je baba Vanga prozrela ko će biti na čelu najmoćnije ekonomije sveta. Za odlazećeg američkog predsednika, Donald Trampa, Baba Vanga je propisala tešku bolest, koju bismo, u krajnjem slučaju mogli da povežemo sa njegovom infekcijom korona virusom, ali baba Vangini simptomi – zujanje u ušima, jake mučnine i gubitak sluha, se nikako ne uklapaju u ustaljene simptome ove bolesti.

Foto: Profimedia/Leigh Prather/Alamy/Alamy, Yuri Gripas/Pool via CNP/AdMedia

Bajden otkrio NADIMAK koji je dao Trampu, čeka se ODGOVOR predsednika SAD 

4. Velika Britanija i EU

Prema tumačenjima pojedinih Nostradamusovih simpatizera, veliki problemi čekaju i Veliku Britaniju, koja će u 2020. godini napustiti EU, što se i obistinilo.

Podsetimo se, 31. januara 2020. godine svetom je odjeknula vest da je Ujedinjeno Kraljevstvo u ponoć, odnosno 23 sata u petak po lokalnom vremenu, napustilo Evropsku uniju i tako postalo prva zemlja u istoriji koja je napustila Evropsku uniju od njenog osnivanja do danas.

Ono što se svakako nije dogodilo i što dovodi u pitanje verodostojnost proricanja, jesu Nostradamusova nagađanja da će Bregzit dovesti do raspada Britanije jer će Vels, Škotska i Severna Irska rešiti da se otcepe. Osim toga, njegova predskazanja upućuju na to da će Britanija dobiti novog kralja, ali nije jasno da li zbog odlaska sa prestola ili smrti kraljice Elizabete Druge.

Podsetimo se, pre nekoliko dana, Velika Britanija i Evropska unija konačno su postigle trgovinski sporazum samo nedelju dana pre kraja tranzicionog perioda Bregzita i više od četiri godine nakon što su Britanci glasali za izlazak iz bloka.

Londo, Brisel
Foto/Pixabay

Upravo se dogodio ISTORIJSKI PRESEDAN: Velika Britanija i EU posle četiri godine postigle sporazum 

5. Odlazak Kim Džong Un-a

Nostradamus je navodno predvideo i kraj Kim Džong Un-ovog moćnog liderstva u Severnoj Koreji. Kako se tvrdi, njegov narod će se dići na ustanak, a u sve će se umešati i Rusija.

Kako je pandemija korona virusa pogodila ekonomije širom sveta, ista sudbina nije izbegla ni Severnu Koreju. Severnokorejski vođa se na vojnoj paradi tokom obeležavanja 75. godišnjice Korejske radničke stranke održanoj u oktobru ove godine, izvinio narodu zbog ekonomskih neuspeha i činjenice da nisu dočekali bolji životni standard.

Da li je ovo uvod u manipulaciju voljom naroda ili iskren govor moćnog lidera, procenite sami, a u svakom slučaju – Nostradamusovo predviđanje promašilo je makar godinu zbivanja.

6. Prirodne katastrofe

“Sneg će steći moć nad ljudima podizanjem mora i okeana”, reči su Baba Vange.

Naime, ova proročica, u svetu poznata kao balkanski Nostradamus, predvidela je da će svet 2020. godine zadesiti brojne prirodne katastrofe uključujući razorne zemljotrese, požare, erupcije vulkana, i poplave. Neke od ovih kataklizma dogodile su se u našem susedstvu, dok su druge, još jače od pandemije, pogodile ostatak zemaljske kugle.

Foto: Twitter printscreen

Podsetimo se nekih od njih:

Tursku provinciju Elazig pogodio je zemljotres od 6,7 stepeni 24. januara 2020. Poginula je 41 osoba, više od 1.000 je povređeno, srušene su na stotine kuća. Spasioci su danima tragali za ljudima zatrpanim u ruševinama, a navodno, Nostradamusovo predviđanje upućivalo je da je Evropa na snažnom udaru zemljotresa, kao i da će strašan zemljotres, između 7 i 7,5 stepeni Rihterove skale pogoditi Tursku. To se i dogodilo u “drugom talasu” razornih zemljotresa. Naime, u oktobru se dogodio i potres u Egejskom moru u blizini Izmira, jačine sedam stepeni. Poginulo je 117 osoba u Turskoj i dve u Grčkoj, a povređeno više od 1.000 ljudi.

Zemljotres približne jačine pogodio je 24. juna ove godine i Meksiko, i tom prilikom poginulo je desetoro ljudi.

Ogromni požari, najveći u istoriji, pogodili su Kaliforniju tokom leta, gde je izgorelo 1,65 miliona hektara, uništeno na hiljade građevina i poginulo 33 ljudi. Početkom godine, razorni požari zabeleženi su i u australijskim državama Viktorija i Novi Južni Vels, kada je spaljeno na milione hektara, poginulo 33 ljudi i stradalo više od milijardu životinja.

Uragan Eta i Jota odneli su na hiljade života u Srednjoj Americi, dok su vulkani Etna i Stromboli eruptirali i izazvali dalje posledice.

Nostradamus je za 2020. predvideo i proces koji kulminira već godinama, odnosno topljenje lednika, što se i obistinilo kada je u avgustu svetom odjeknula vest da se otopila masivna ledena ploča na Grenlandu.

JEZIV epilog uragana: MRTVI na sve strane, ljudi beže, Amerika na udaru (VIDEO)

7. Pokušaj atentata na Vladimira Putina

Ono za šta smo sigurni da se, na sreću, nije obistinilo, jeste Baba Vangino predviđanje da će život ruskog predsednika biti doveden u pitanje, i to u atentatu!

Sličnu stvar ova proročica je najavila i za 2019. godinu, s tim što je životnu opasnost povezala i sa Donaldom Trampom.

8. Kraj evropske civilizacije

Verovatno najšokantnije predviđanje vidovnjaka bio je potpuni “smak Evrope”, usled invazije muslimanskih ekstremista koji će upotrebiti arsenal hemijskog oružja protiv Evropljana.

Podsetimo se, nekoliko terorističkih napada ponovilo se i ove godine, uključujući onaj u austrijskoj prestonici, u ruskoj oblasti Karačajevo – Čerkezija, kao i Francuskoj, ali se opstanak “centra sveta” u tom smislu ne dovodi u pitanje.

Foto: Tanjug/Ronald Zak

Ko je ovo očekivao? Banalni dokaz OTKRIO tajne TERORISTIČKOG napada u Beču 

Bilo da verujemo u povezanost proteklih događaja sa davnim proročanstvima, ne možemo da osporimo da veliki broj ljudi na društvenim mrežama deli konstruisane dokaze o verodostojnosti teorija zavere i pokazateljima koji su nam sve vreme “bili pred nosom”, samo nismo dovoljno verovali u Nostradamusa, Baba Vangu i druge ljude sa trećim okom.

Piše: Teodora RadivojevićIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar