Šef Svetske zdravstvene organizacije upozorio svet: Pandemija koronavirusa nije poslednja pandemija

Koronavirus je preokrenuo svet naglavačke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šef Svetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je u da pandemija koronavirusa nije poslednja pandemija i da bi države trebalo da ulažu u javno zdravstvo kako bi bile pripravne za buduće zdravstvene krize.

“Istorija nas uči da to neće biti poslednja pandemija, a epidemije su životna činjenica”,  rekao je Tedros u videu povodom prvog Međunarodnog dana pripravnosti na epidemije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čelnik WHO-a rekao je da bi veća ulaganja u javno zdravstvo, uz podršku vlada i društva, mogla osigurati da naša deca i njihova deca naslede sigurniji, otporniji i održiviji svet.

Dodao je da je koronavirus preokrenuo svet naglavačke proteklih godinu dana i ostavio dalekosežne posledice za ekonomiju i društvo.

Ali, sama pandemija nije iznenađenje, rekao je Tedros i naveo da su godinama upozoravali na takvu mogućnost i nespremnost sveta.

“Svi moramo naučiti lekciju iz pandemije. Pandemija je istakla važnost bliskih veza između zdravlja ljudi, životinja i planete što zahteva zajednički pristup”,  poručio je šef WHO-a.

Počeli skromno, pa se osilili: Jedna od najvećih svetskih sila ima moćno oružje, Zapad u strahu (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar