Ne treba vam mleko da biste napravili ukusnu šolju tople čokolade. Umesto toga jednostavno upotrebite avokado.
Iako je sigurno jedan od najneočekivanijih sastojaka u bilo kojem receptu za toplu čokoladu, nakon prvog gutljaja ga više nikad nećete izostaviti.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Zbog avokada, ovom receptu nisu potrebni ni mleko ni orašasti plodovi – samo voda. Naime, avokado stvara prekrasnu strukturu pića i dodaje zdrave masnoće koje ovaj napitak čini boljom varijantom od tradicionalne tople čokolade.
Osim što poseduje sve osobine koje biste ikada poželeli u šoljici vruće čokolade, ovaj recept sadrži i malo proteina zahvaljujući bademovom maslacu, kao i cimet. Sve što treba da učinite da biste ga napravili je da dodate sastojke u blender i mešate dok ne postane savršeno glatko. Lako, zdravo i ukusno.

Sastojci:
- 1 avokado
- 3 kašike sirovog kakao praha
- 1 kašičice ekstrakta vanilije
- prstohvat morske soli
- 1/4 šolje javorovog sirupa
- 2 kašike maslaca od badema
- izdašna količina cimeta (nije obavezno, ali preporučljivo)
- 2 do 3 šolje provrele vode

Priprema:
Pomešajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka, počevši sa dve šalice vode i dodavajući još dok ne postignete željenu gustinu. Po želji napitak još malo ugrejte. Prelijte šlagom ili kolačićima (veganskim ili klasičnim) i uživajte!
Komentari (0)