Matić posle dužeg vremena govorio za srpske medije: Jaja Ture je najbolji fudbaler protiv kog sam igrao!

Nemanja Matić (32), gazi terenima Premijer lige Engleske neprekidno od 2014. Ugled koji je stekao igrama, profesionalizmom i ponašanjem veliki je kao i Ostrvo na kome je dvaput bio prvak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Naš proslavljeni vezista i u 2020/2021. blista u dresu Junajteda i sanja treću šampionsku krunu, prvu u dresu “đavola”. O ambicijama u aktuelnoj sezoni, povratku Branislava Ivanovića u najbogatije prvenstvo na svetu, praznim tribinama… priča iz Mančestera za Novosti.

“Za dobre ljude, uvek sam tu” – rekao je Matić, koji dugo nije govorio za srpske medije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nemanja je prošao preko mnogo teških prepreka da bi stigao do najvećih fudbalskih visina i mladima može da prenese bogato iskustvo, koje je sticao u Srbiji, Slovačkoj, Holandiji, Portugaliji i Engleskoj.

“Deci uvek savetujem da nikada ne odustaju, i da će ukoliko zasluže, sigurno doći njihovih pet minuta, koje, naravno, treba iskoristiti” – istakao je vezista Mančester junajteda.

Odlični rezultati velikana sa “Old Traforda” su se poklopili sa momentom kada je menadžer Ole Gunar Solskjer shvatio da bez Nemanje tim nema pravu snagu. Junajted je u tekućem šampionatu hit i otvorila se šansa da u Mančester stigne prva “zvezdica” posle odlaska legendarnog Aleksa Fergusona u penziju 2013.

“Sigurno je da bi titula sa Junajtedom bio još jedan moj ostvareni san, posle dva takva uspeha sa Čelsijem” – priča as “đavola”, inače trostruki osvajač nagrade za najboljeg srpskog fudbalera u tradicionalnoj anketi
Novosti, koja je u toku.

Digla se velika frka u Mančesteru: Matić usred utakmice odgurnuo Bruna Fernandeša! (VIDEO)

“Istina je da je virus korona okolnosti učinio mnogo drugačijim, ali ako bi nam se posrećilo na kraju, siguran sam da se taj podvig ni po čemu ne bi razlikovao od ona dva prethodna ostvarena u Čelsiju. Najvažnije od svega je da se dobro osećam, i da još četiri do pet godina mogu da trajem i uživam u vrhunskom fudbalu”, smatra on.

Kovid-19 pošast ispraznila je tribine tamo gde je to ranije izgledalo nemoguće, u Engleskoj, gde su gledališta uvek bila krcata. Sablasno prazni stadioni podsećaju sada na pećine.

“Fudbal je nastavio da živi. Prvenstvo se igra, ali ta povratna reakcija sa tribina svakako je nešto što mi najviše nedostaje. Utakmice su se svele na to da liče jedna na drugu, gotovo su preslikane, kao neke sa treninga. Verujem da je to razlog mnogobrojnih oscilacija, koje su zadesile većinu klubova. Liverpulu pred navijačima nikada ne bi moglo da se dogodi da sa 7:2 izgubi od Aston Vile”, slikovito je objasnio.

S druge strane, Nemanju je mnogo obradovao povratak Branislava Ivanovića u Premijer ligu, nekadašnjeg saigrača u Čelsiju i reprezentaciji Srbije.

“Drago mi je što je Bane ponovo tu. Veliki je igrač, i sa njim, kada komanduje odbranom, Vest Bromvič može da izbori opstanak u takmičenju”.

Sudbina fudbalskih profesionalaca u Engleskoj je drugačija nego u ostatku sveta, tako da je Matić na pitanje kako će provesti praznike, kada se skoro svi odmaraju, odgovorio:

“Radno” – kratak i jasan je bio Nemanja, koga sa Junajtedom očekuju utakmice sa Lesterom (26. decembar), Vulvsima (29. decembar) i odmah posle novogodišnje noći sa Aston Vilom (1. januar), pa Mančester sitijem (5. januar).

Osvrnuo se adut “crvenih đavola” i na dugogodišnje iskustvo u elitnoj engleskoj ligi, kroz koju su prodefilovali, a i sada igraju fudbaleri svetske klase.

“Uvek volim da igram protiv najjačih timova, koji su i najteži protivnici. Od pojedinaca, Jaja Ture je bio izazov dok je nastupao u Premijer ligi, možda i najbolji rival protiv koga sam igrao” – zaključio je Nemanja, fudbaler i ličnost bez koje se ne može zamisliti ekipa Mančestera krcata zvezdama, koja se bori ove sezone za tron.

Adem Ljajić na ivici propasti: Ne trezni se, pije svaku noć, lumpuje… Za sve je kriva ONA!



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar