HAOS

Na pomolu NOVO KRVOPROLIĆE zbog odlaska Trampa! HITNO je raspoređena odbrana od raketnog napada

Iran jača PVO svojih nuklearnih objekata kao mera predostrožnosti u očekivanju bilo kakvih iznenadnih vojnih događaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Evan Vucci, File

Iran ubrzano raspoređuje dodatne snage protivvazdušne odbrane, uključujući ruske sisteme, u blizini nuklearnih objekata u očekivanju mogućeg raketnog napada SAD, piše kuvajtski list „Kabas“, pozivajući se na iranske izvore.

Kako se navodi, Iran jača PVO svojih nuklearnih objekata kao mera predostrožnosti u očekivanju bilo kakvih iznenadnih vojnih događaja. Oni se, navodno, mogu desiti u pozadini napetosti između SAD i Irana uoči odlaska predsednika Trampa iz Bele kuće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Između ostalog, jača se protivvazdušna odbrana nuklearnih objekata u Fordu i Natanzi – ključna iranska postrojenja za obogaćivanje uranijuma, čije zatvaranje traže SAD.

List, pozivajući se na izvore iz Irana, ukazuje da je Korpus čuvara islamske revolucije rasporedio dodatni kompleks „Bavar-373“ u blizini nuklearnog objekta Fordo zajedno sa ruskim sistemima PVO (S-300) radi osiguranja njegove zaštite.

Ukupno, prema podacima Međunarodne agencije za atomsku energiju, na teritoriji Irana se nalazi 17 nuklearnih objekata.

Centralna komanda Oružanih snaga SAD saopštila je u ponedeljak da je nuklearna podmornica „Džordžija“, sa 154 krstareće rakete „Tomahavk“, dometa 1600 kilometara, prošla kroz Ormuski moreuz i uplovila u Persijski zaliv.

Američki F-35 izbacuje nuklearnu bombu u Nevadi: Prvi snimak s kojeg je skinuta oznaka tajnosti (VIDEO) 

Osim toga, prema podacima arapskih izvora, u Persijskom zalivu se nalazi i izraelska podmornica sa krstarećim raketama, dometa najmanje 1500 kilometara.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar