Marko Luis objavio novi album: Prikazuje povezanost muzike i slobode (VIDEO)

Reč je o četvrtom studijskom albumu ovog pevača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Marko Louis

Objavljen je četvrti studijski album muzičara Marka Luisa pod nazivom “Sloboda. Prati ga i naslovna pesma sa video spotom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Popularni kantautor je već stekao afirmaciju zahvaljujući prethodnim veoma uspešnim studijskim materijalima “Shine On Me” (2015), “Beskraj” (2017) i “Euridika” (2018).

Tejlor Svift ruši rekorde: Iznenada objavila novi album, pesme je napisala u tajnosti (VIDEO)

“Jedan je od retkih pevača koji je ipak održao koncert pandemije početkom novembra, i to čak dva nastupa zaredom, što je svojevrsni rekord izdržljivosti. Novi album je nastavak jedinstvenog spajanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa prema autorovom konceptu i senzibilitetu koji gaji od početka karijere”, kažu iz Markove diskografske kuće.

“Ovaj album predstavlja slobodu koju, po meni, ljudi već odavno nemaju”, kaže Marko o glavnoj temi albuma, sa kojeg su se već ranije izdvojili singlovi tokom pandemije – “Ninana”, “Kraj” i “Zajedno. Osim toga, etno balkan soul umetnik je realizovao i obradu pesme “Hoću sa tobom da đuskam”.

“Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajima i ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kroz izvođenje i slušanje”, ističe pevač.

Vanvremenski Frenk Sinatra: Mnogi ne znaju da je njegovu najpoznatiju pesmu napisao jugoslovenski muzičar

Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva: “Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života”. Na ovom projektu svestrani muzičar i multiinstrumentalista sarađivao je sa kolegama kao što su Lena Kovačević (već poznati duet “Kraj”) i Đorđe Miljenović – Sky Wikluh.

“Moja supruga je gostovala na jednoj numeri “From Belgrade to Istanbul”, koja je veoma posebna, jer osim što traje preko 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje”, objasnio je Marko, sin inače pokojnog, a legendarnog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa.

Biografija Džona Lenona: Od polja jagoda do ubistva u Njujorku

Pored obrade poznate pesme “Vranjanka”, Marko je obradio i pesmu svog oca “Neverno plavo oko” iz perioda sa “Južnim vetrom”.

“Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih sviram uživo”, zaključio je muzičar priču o novom albumu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar