Domaći “Džedajkon” ove godine onlajn: U centru pažnje “Mandalorian”, “Damin gambit” i “La casa de papel”

Praznik pop kulture

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Best Movie Clips

Manifestacija pop kulture “Džedajkon 4.0. – This is The Way” biće realizovana 20. decembra u onlajn formatu, preko platformi “Discord” i Fejsbuk Lajv. U fokusu ovogodišnje manifestacije su serije “Daming gambit”, “La casa de papel” i “Mandalorian”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Džedajski pokret iz Niša kao producent festivala u svom programu konvencije pripremio je dve ključne aktivnosti, od koje je prva u vidu panela i debata posvećenim aktuelnim temama – knjigama, serijama i video igrama. Gost prve tribine na temu knjige biće Aleksandar Tešić, pisac sage “Kosingas”, i Dejan Hristov, autor knjige “Anomalija”, a na temu o TV serijama, gošća je aktuelna prvakinja u šahu Srbije Sandra Đukić, povodom hit serije “Damin gambit”.

NEKA SILA BUDE S VAMA! Skajvoker ima poruku za čitaoce OBJEKTIVA!

Takođe onlajn će se javiti i glumica Martina Kitanović, koja igra u srpskom filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je nominovan za Oskara i Zlatni Globus ove godine. Druga aktivnost je radionica za roditelje i njihovu decu – u okviru koje će se učiti kako da u svom domu naprave origami.

Treća celina su “Cosplay” “i Kpop” takmičenje, zatim sekcija “Free play Among Us”, “Jedi Talks” – inspirativne ljudske priče i dodele nagrada Džedajskog viteza. “Džedajkon 4.0” je humanitarnog karaktera i  pretežno će se baviti se kulturnim i edukativnim sadržajem, ali ujedno ljudima i njihovim pričama koje mogu da pomognu ostatku zajednice.

Za sve je zaslužan “Mandalorian”: Džordž Lukas se na kratko vratio “Ratovima zvezda”

Više o ovoj manifestaciji možete saznati na sledećoj stranici:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Džedajkon 2020 (@dzedajkon)



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar