Vreme je da se pokažu mladi talenti: Uskoro premijera baleta “Mamac” u Narodnom pozorištu

Igrači su predstavu pripremali tri meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Kazuo Ota

Jednočini balet “Mamac” koreografkinje Sanje Ninković premijerno će biti izveden 20. decembra u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u okviru projekta “Mladi koreografi”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koreograf Sanja Ninković kaže da tim projektom Narodno pozorište pruža podršku igračima željnim da se oprobaju i u ulozi autora plesnih predstava, a piše Tanjug.

Kako je Velimir Živojinović postao Bata? Ovo niste znali o poznatom glumcu

“Igrači u baletu “Mamac” i sviraju i glume na sceni. Najuzbudljivije za sve nas koji smo pripremali predstavu je da prenesemo emocije protagonista baleta publici u sali. Sigurna sam da će publika u Narodnom pozorištu videti nešto novo”, kazala je Ninković.

Prošle godine je na Maloj sceni Narodnog pozorišta igran njen balet “Jedan”, koji je postavila kao laureat Festivala koreografskih minijatura. U baletu “Mamac” nastupiće Dejan Kolarov, Bojana Žegarc Knežević, Olga Olćan, Miloš Marijan, Ivana Savić Jaćić, Nikolo Bjanko, Brankica Mandić, Karlos Alvarado, Ada Raspor, Branko Sarić…

Dejan Kolarov kaže da oseća veliko uzbuđenje pred premijeru baleta “Mamac” jer je zajedno sa kolegama pripremao predstavu skoro tri meseca u zahtevnim epidemiološkim uslovima.

Jedna od najlepših knjiga za decu u vidu predstave: “Hajdi” na sceni Pozorišta Boško Buha

“Konačno možemo da pokažemo naš rad. Sanja je uspela da pokaže kako igrači mogu da pevaju i sviraju na sceni. To je veliki izazov za nas jer moramo da se pokažemo na nekoliko umetničkih nivoa. Sve to uszbudljivije i odgovornije za nas. Verujem da će i publici biti zanimljivo jer igramo apsolutno modernu baletsku predstavu punu iznenađenja”, kazao je Kolarov.

Reprize predstave su 22. i 25. decembra u podne.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar