Kako je Velimir Živojinović postao Bata? Ovo niste znali o poznatom glumcu

Nadimak se ustalio kada je bio u srednjoj školi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock

Velimir Bata Živojinović bio je jedan od najpopularnijih domaćih glumaca. Gledali smo desetine njegovih filmova, a zahvaljujući filmu “Valter brani Sarajevo” njegova slava je stigla i do Kine. Međutim, da li znate kako je Velimir dobio nadimak Bata?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, glumac je imao dve starije sestre, one su kada se rodio počele da mu tepuju “bato”. Međutim, nadimak se tek ustalio kada je upisao srednju glumačko školu u Nišu. Tamo se susreo sa još jednim Velimirom Živojinovićem. Reč je o direktoru škole i našem poznatom pesniku i stručnjaku za Šekspirovu književnost. Iako Velikim nije bilo često ime našli su se u problemu.

Velika prijateljstva: Tika Arsić je Batu Živojinovića zvao ćale, a bio je i miljenik Gage Nikolića

Već ih je na početku školske godine poštar mešao, pa su im često mešali pisma i pakete. Kako je pričao Batin sin dešavalo se da Bata dobije knjige na engleskom jeziku, a direktor škole kajmak i sir iz Koraćice.

Direktor je morao da ga pozove na sastanak i tada ga je pitao “Mali, je l’ ti imaš neki nadimak?”. Glumac je predložio nadimak koji mu je sestra nadenula – “Bata” i tako je ostao Bata.

Objavljen trejler za seriju “Loki”: Nove avanture jednog od najboljih filmskih negativaca (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar