Neobičan umetnički kutak: Otvorena je onlajn izložba o uličnoj umetnosti u Beogradu

Izloženo je više od 40 radova

Foto: Unsplash/Mike Von

Prva izložba ulične umetnosti i grafita Beograda “Take III – Loving Street art Belgrade” u virtuelnom prostoru je dostupna publici iz celog sveta na platformi “VR-All-Art”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na izložbi je predstavljeno preko 40 radova koje su domaći i strani autori stvarali na ulicama Beograda. Cilj izložbe je da omogući jedinstveno umetničko iskustvo i upoznavanje sa svetom grafita i ulične umetnosti Beograda.

Misteriozna krađa Mona Lize: Glavni osumnjičeni je bio Pikaso

“Ovo je inovativni pristup predstavljanju ulične umetnosti i grafita koji će omogućiti upoznavanje sa delima koja su domaći i strani umetnici stvarali na ulicama Beograda. Iako ništa ne može da zameni posmatranje i istraživanje grafita i ulične umetnosti u realnom prostoru, u poslednjoj deceniji, a posebno u 2020. godini je postalo očigledno da nove tehnologije daju dodatnu dimenziju ovoj oblasti umetnosti”, rekla je Ljiljana Radošević, istoričarka umetnosti i autorka izložbe.

Kada “zakorače” u prostor izložbe “Take III – Loving Street art Belgrade”, posetioci mogu da pregledaju preko 40 radova podeljenih u kategorije – stara škola grafita, saradnje više umetnika, karakteri, šabloni, nalepnice, murali. Izložena dela prate tekstovi koji opisuju kontekst u kojem su izabrani radovi nastajali i pružaju uvid u istoriju razvoja grafiti i street art kulture u Beogradu.

Pored izložbe, u prostoru je postavljena i virtuelna replika jednog beogradskog zida u prirodnoj veličini. Posetioci mogu da priđu zidu i detaljno pregledaju radove.

Tajne “Seobe Srba” Paje Jovanovića: Saznajte kako je majka sa detetom postala vojnik na konju

Za izložbu su izabrani radovi koji su bili najpopularniji na Instagram stranici “Street art Belgrade” u prethodnom periodu.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar