NA DANAŠNJI DAN

Simpsonovi, srećan vam rođendan: Ovako je popularna serija predvidela budućnost (VIDEO)

Prva epizoda je emitovana 1989. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/HDMI Stream

“Simpsonovi” su sada već legendarna serija i svakako najpopularniji animirani TV program u istoriji. Prva epizoda je emitovana upravo na današnji dan 1989. godine i nosila je naslov “Simpsons Roasting on an Open Fire”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tada niko nije mogao ni da pomisli koliko će se serija svideti publici i koliku će popularnost steći. Tog 17. decembra 1989. godine niko nije mogao ni da predvidi da će serija imati čak 32 sezone (za sada). Međutim, zanimljivo je reći da je prva epizoda trebalo da se emituje u septembru i da nosi naslov “Some Enchanted Evening”, ali je ona zamenjena i emitovana tek na kraju sezone.

Oni su legende, ali ih niko ne zna: Evo ko su glumci koji daju glas Simpsonovima (FOTO+VIDEO)

Omiljena porodica iz Springfilda je poznata po epizodama koje predviđaju budućnost. Evo šta su sve Simpsonovi predvideli:

Tramp kao predsednik

Jedna od najluđih epizoda serije je predvidela da će Donald Tramp postati predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Ovo se, gotovo neverovatno, desilo u “Simpsonovima” još 2000. godine, 16 godina pre nego što je Tramp postao predsednik.

Epidemija ebole

Fanovi veruju da su “Simpsonovi” predvideli epidemiju virusa ebola 17 godina ranije. Naime 1997. je prikazana epizoda u kojoj Mardž bolesnom Bartu čita knjigu “Radoznali Džordž i ebola virus”. Epidemija ebole se dogodila 2014. godine, ali bitno je napomenuti da je virus otkriven još 1976. godine.

Koronavirus

Mnogi misle da su Simpsonovi predvideli i pandemiju koronavirusa i to pre 20 godina. Misle da je ključ u epizodi serije pod nazivom “Osaka flu”. U epizodi iz 1993. godine Springfildom hara virus koji je stigao iz Azije, možemo da vidimo mnoge sličnosti sa sadašnjom situacijom. Prikazano nam je da je virus stigao preko pošiljki koje su iz Japana stigle u SAD. Ocenite sami da li je ovo istina.

Tom Henks u karantinu

Ove godine je svet šokirala vest da se glumac Tom Henks zarazio koronavirusom. On je gotovo mesec dana bio u karantinu u Australiji, gde je trebalo da snima film. Ubrzo su fanovi animirane serije shvatili da je i ovo serija predvidela. Naime, 2007. godine je serija prikazala da se Henks nalazi u samoizolaciji i u reklami unutar serije govori publici “ukoliko me vidite negde uživo, ostavite me, moram da budem u samoizolaciji.”

Stršljenovi

Simpsonovi su i predvideli stršljenove ubice koji su zadali ozbiljne probleme ranije ove godine u Americi. Naime, u jednoj epizodi serije je prikazano da iz Japana stižu pčele ubice.

Kraj “Igre prestola”

Serija je izgleda i predvidela i kraj “Igre prestola”. Naime, 2017. godine je izašla epizoda koja prikazuje čuvenu porodicu kao deo sveta epske fantastike, veoma sličnom Vesterosu. Na samom kraju jedan zmaj svojom vatrom uništava celo selo i potpuno isto se desilo u kontroverznoj epizodi “Zvona” sa kraja poslednje sezone “Igre prestola”.

Dizni i “20 Century Fox”

Još 1998. godine serija je predvidela da će filmski studio Dizni kupiti “20 Centry Fox”. To se zaista i dogodilo krajem 2018. godine.

Lejdi Gaga

Godine 2012. “Simsonovi” su tačno predvideli kako će izgledati nastup Lejdi Gage na Superbolu 5 godina kasnije.

Pametni satovi

Omiljeni crtani junaci su predvideli pametne satove, koji mogu da se koriste kao telefoni, čak 20 godina pre nego što su oni nastali.

Pogledajte šta su još “Simpsonovi” prevdvideli, čini se da listi nema kraja:

Simpsonovi ponovo pogodili: “VIDELI” sukobe po Americi i proteste pred Belom kućom (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar