HAPŠENJE

Prodavali drogu preko SAJTA, pa slali POŠTOM: Pali dileri u Nemačkoj, uhapšen i Srbin

Osim po asortimanu, sajt za onlajn prodaju droge ne razlikuje se puno od legalnih stranica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/4711018

Policija u Hagenu raskrinkala je grupu narko-dilera koji su drogu prodavali putem specijalizovanih veb sajtova u Nemačkoj, a u okviru istrage našli su se muškarci iz Srbije i Crne Gore.

Višemesečno istraživanje policije u Hagenu dovelo je do hapšenja najpre 38-godišnjeg muškarca iz tog nemačkog grada za kog tamošnji mediji navode da je vlasnik internet prodavnice narkotika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim po asortimanu, sajt za onlajn prodaju droge ne razlikuje se puno od legalnih stranica – na oglasima se nalazila fotografija, ispod cena i eventualni popusti, a kupci su čak mogli da kliknu na oglas i zvezdicom ocene kvalitet određene droge. U ponudi je bilo svega: LSD, kristal met, heroin, amfetamin, MDMA…

Kupci su pri kupovini većih količina droge ostvarivali popuste, isplata se vršila u kripto valutama bitkoin i monero, a poštanske službe bi drogu isporučile u roku od sedam do deset dana od naručivanja. Sajt se mogao naći samo na takozvanom dark vebu.

– To znači da se ova stranica nije mogla pronaći putem Gugl pretraživača – objasnio je glavni javni tužilac doktor Gerhard Pauli.

Istražitelji su kazali, piše Bild, da je administrator stranice kupcima garantovao kvalitet robe, dobro pakovanje kako ne bi bili razotriveni i diskreciju.

– Na početnoj stranici odgovarajući prozivodi su se mogli odabrati pomoću dugmeta ‘kupovina’. Na opcijama ‘pregled proizvoda’ i ‘tabela proizvoda’ dobija se spisak ponuđenih opijata sa cenama. Nakon klika na pojedinačne proizvode pojavljuju se tabele i sa informacijama o tome koliko puta je proizvod prodat – navodi se u zajedničkoj izjavi javnog tužioca i policije, prenosi wp.de.

Najmalerozniji diler godine: Posle 10 MINUTA uhvaćen u prvoj prodaji 

Istog dana kada je nakon višemesečnog tajnog nadzora uhapšen 38-godišnjak u Hagenu, policija je upala u dva stana u Hagenu i Vupertalu i uhapsila još dvojicu osumnjičenih – Crnogorca (33) i Sirijca (32).

U Vupertalu su otkrivene i prostorije ovog “onlajn preduzeća” gde je skladištena droga. Pronađeno je i zaplenjeno 2,1 kilogram amfetamin paste, 1,2 kilograma heroina, 6,1 kilogram ekstazija, 1,1 kilogram kristal meta, 1 kilogram kokaina, 8,8 kilograma amfetaminovog ulja i 2,5 kilograma katme (supstanca koja se koristi za proizvodnju heroina).

Dan ranije, istražitelji iz Dortmunda presreli su slovenački kamion pun droge za čijim volanom je bio vozač iz Srbije.

RASKOMADAO cimerovo telo i bacio: Srbin, uhapšen u Budvi, 19 godina se skrivao zbog JEZIVOG ZLOČINA 

Srbin je uhapšen nakon što je glavnom osumnjičenom i njegovom saučesniku predao sedam velikih putnih torbi. Odmah nakon toga i oni su uhapšeni.

U vrećama je bilo 57 kilograma marihuane i 25 kilograma hašiša. Usledili su pretresi u Olpeu, Kirhundenu, Dormundu i Duizburgu. Pretraga je dovela do zaplene litar amfetaminovog ulja, 15 kilograma hemikalija za proizvodnju amfetamina, šest kilograma marihuane i 67.000 evra u gotovini, piše portal wp.de.

Sudija Okružnog suda u Hagenu uhapšenima je odredio pritvor.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar