Kultura za dž: Operska turneja Dijane i Borisa Martinovića

Besplatni koncerti biće održani u Beogradu, Nišu, Subotici i Novom Sadu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Promo

Sopran sa internacionalnom karijerom Dijana Martinović i njen suprug, slavni američko-hrvatski umetnik Boris Martinović, uz klavirsku pratnju Beograđanina Koste Jevtića, održaće, tokom marta, aprila i maja, pet besplatnih koncerata u Srbiji.

Zakazana su dva nastupa u Beogradu – 6. marta u Skupštini grada i 30. marta u Italijanskom institutu za kulturu, a zatim u gradskim kućama u Nišu (13. april), Subotici (9. maj) i Novom Sadu (23. maj). Koncerti su organizovani u sklopu projekta „ Internacionalni mostovi muzike – Muzika spaja i kada sve drugo razdvaja”, koji je pokrenulo muzičko udruženje “AlegroNB” iz Beograda, u saradnji sa Ambasadom Republike Hrvatske u Srbiji, pod pokroviteljstvom gradskih opština gradova domaćina i njihovih kulturnih centara.

Foto/Promo

Na svakom od koncerata će se pojaviti i nekoliko mladih operskih pevača iz pomenutih gradova. Svakome od njih biće ovo jedinstvena prilika da se upoznaju, razmene mišljenja, čuju savete i nastupaju sa svetskom operskom zvezdom kao što je Boris Martinović. U raznovrstan program uvrštene su i solo pesme srpskih kompozitora Petra Konjovića, Stanislava Biničkog, Stevana Hristića, Konstantina Babića, Milana Prebande, kao i hrvatskih autora Dore Pejačević, Ivana Zajca, Josipa Hatzea i Jakova Gotovca.

Obeležena stogodišnjica postojanja srpske Opere (FOTO+VIDEO)

Ovakvi muzički događaji po prvi put će biti upriličeni u našoj zemlji. Ovaj projekat je doprinos popularizaciji demokratskih vrednosti, mira i pomirenja zemalja Balkana, i korak napred ka projektima koji promovišu takve, kosmopolitske vrednosti kroz muziku. U drugoj polovini godine koncerti će biti organizovani i u Hrvatskoj.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar