ODLUČENO

Tramp IZGUBIO BITKU: Vrhovni sud doneo važnu odluku

Sud je u kratkom nepotpisanom nalogu naveo da Teksas nije pokazao "pravno prepoznatljiv interes za način na koji druga država sprovodi svoje izbore"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Američki Vrhovni sud odbacio je tužbu, koju je podneo Teksas i podržao predsednik Donald Tramp, a kojom se traži da se ponište rezultati glasanja na izborima u četiri savezne države.

Tužbom, koja je podneta Vrhovnom sudu, trazi se da se Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu zabrani da daju elektorske glasove Trampovom demokratskom protivkandidatu Džozefu Bajdenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sud je u kratkom nepotpisanom nalogu naveo da Teksas nije pokazao “pravno prepoznatljiv interes za način na koji druga država sprovodi svoje izbore”.

Tužbom koju je podneo Teksas osporavaju se izborne procedure u četiri ključne države – Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu.

Tramp se HITNO oglasio: Vakcinacija počinje za manje od 24 sata 

U tužbi se traži od suda da zabrani tim saveznim državama da daju glasove elektora Bajdenu i da prebaci izbor elektora na zakonodavna tela tih država. Time bi se od sudija zahtevalo da odbace više miliona glasova, prenosi Njujork tajms.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar