Domenek novi selektor? Bio bih srećan ako me izaberete, znam kako da ostvarim rezultate sa Srbijom!

Pitali su da li sam zainteresovan, odgovorio sam potvrdno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/RogerFederer666

“Bih srećan kada bih kao selektor preuzeo tim Srbije”, ističe Rejmon Domenek (68), nekadašnji šef stručnog štaba Francuske, koji je na čelu “trikolora” proveo dugih šest godina, od 2004. do 2010, a sa nacionalnim timom 2006. bio i vicešampion sveta.

“Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo”, kaže Domenek za Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je otkrio kako se napreduje na tom planu.

“Sada to više nije u mojim rukama. Čeka se odluka. Rekao sam šta mislim, veoma bih voleo da me izaberu. Ali, nisam pod pritiskom. Ako ne, nastaviću da radim ono čime se trenutno bavim.”

Ponuda?

“U našim trenerskim vodama to obično funkcioniše preko kontakata. Preneli su mi zainteresovanost, pa ćemo videti šta će od toga biti. Nije moj agent tražio angažman, već je išlo u obrnutom pravcu. Sve je to sticaj okolnosti. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju. Iskreno, uvek laska kada neko prepozna da biste mogli da vodite reprezentaciju jedne zemlje.”

Zvezdu čeka pravi pakao na žrebu: Od Milana, preko Rome i Arsenala do Dinama ili Rendžersa!

I ranije je bilo ponuda od klubova i reprezentacija, ali nije želeo da putuje daleko.

“Istina je! Iz porodičnih razloga nisam hteo da sa decom napuštam Pariz. Ali, sada, deca su porasla, sve je na svom mestu, slobodan sam i spreman sam za nove izazove!

“Dok sam nastupao za Olimpik iz Liona, sedamdesetih, dugo godina sam igrao zajedno sa Ljubomirom Mihajlovićem. Puno mi je pričao o tadašnjoj Jugoslaviji, Srbiji, Beogradu. Još tada sam čuo mnogo lepih reči o vama.”

Put ga je naneo u Beograd…

“Bio sam u Beogradu, s timom, i sa mladom reprezentacijom Francuske, i kao posmatrač za nacionalni tim. U takvim situacijama nemate mnogo vremena, obično se dođe po podne, budete na utakmici i povratak je već sutradan. Ali, utisak koji sam za tako kratko vreme uspeo da steknem je zaista bio vrlo prijatan. Sećam se, takođe, da smo išli sa Lionom na pripreme u Banjaluku, dok sam još bio igrač. Davno je to bilo, ali još nosim lepe uspomene. Pamtim lep region, ambijent je bio fantastičan, bili smo smešteni u nekom selu, a ljudi su bili veoma ljubazni i gostoprimljivi. To neću nikad zaboraviti. Sve je ličilo gotovo na letnji odmor!

 Vaš, eventualni, izbor bi istovremeno bio još jedna lepa veza između Francuza i Srba?

“Tačno!”

Koje igrače Srbije poznajete?

“Obožavam Matića! Igra fantastično. Imate puno darovitih igrača. Među njima su Milinković-Savić, Tadić… i u Francuskoj ih igra nekoliko. Tu je Radonjić, pa golman Remsa Rajković, nedavno je i Pavlović došao u Monako. Kada je reč o klubovima, rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde je i ovde poznato.”

Imamo talenat, ali nam nedostaju rezultati?

“Uvek sam imao osećaj sa timovima koji dolaze iz vašeg regiona, a to važi i za Srbiju, da imate izuzetno mnogo individualnog talenta i mogućnosti, ali da sve, uglavnom, ostaje na tome. Teško se formira tim.”

“Sve je u organizaciji. Talenti su tu, samo bi trebalo učiniti da igraju zajedno, kao jedan. Imam, naravno, koncepciju kako to može da se ostvari. Inače ne bih razmišljao o selektorskom mestu!”

Rezultatski fantastično – finansijski kritično! Ovoliko novca je Zvezda zaradila od plasmana dalje u LE!



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar