Horor skandal istorijskih razmera! Mračne tajne svlačionice: Silovali ih štapovima namazanim vrućom mašću

Desetak bivših kanadskih igrača podneli su tužbu Vrhovnom sudu Ontarija u Torontu za maltretiranja koje su godinama trpeli kao "rukiji" u profesionalnoj ligi (CHL)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/vozdovac.rs

Ako se optužbe desetak bivših kanadskih igrača profesionalne kanadske hokejaške lige (CHL) ispostave kao tačne, da su bili maltretirani kao “rukiji”, i ne samo oni, već da je to ustaljena praksa u svim klubovma kao vid inicijacije novajlija, na pomolu je skandal istorijskih razmera u ovom omiljenom severno američkom sportu i zabavi miliona.

Pomenuta grupa igrača, u pitanju su bivši hokejaši između 27 i 57 godina, podnela je tužbu Vrhovnom sudu Ontarija, Toronto, zbog višegodišnjeg iživljavanja koje decenijama trpe igrači u prvoj godini u ligi od strane starijih saigrača. Ono što je frapantno, te grozote se dešavaju, kažu, sa znanjem trenera i lige, koji na to gledaju kao na najnormalnije ponašanje prema novajlijama, međutim ovo što su oni trpeli godinama je sve samo ne normalno – čak je bolesno, prenosi Telegraf.

Kanadski kanal “TSN” došao je do detalja iz optužnice koji su zapravo lista najstrašnijih seksualnih i ostalih vidova maltretiranja, koja pokazuju kako se stariji igrači godinama ophode prema najmlađima u ekipama.

“Vrše sodomiju “rukija” sa štapovima na kojima se nalazi “vruća mast”. Terali su ih da masturbiraju na isto parče hleba i kasnije su morali da ga jedu (cookie game). Terali su novajlije da imaju seks sa prostitutkama dok su oni to gledali… Sakupljali su urin, izmet, kažnjavali ih zaključavanjem u WC (sweat box)… Ali ima toga još”, svedoči ova grupa igrača o mučenju novajlija, sa kojim će sada, konačno, morati da se pozabavi i sud.

Materijala im neće nedostajati, jer je pomenuta grupa bivših hokejaša, ohrabrena da priča o maltretiranju, do najsitnijih detalja ispisala agoniju kroz koju su morali da prolaze novajlije.

“Igrači su terani da se tuku sa saigračima na treninzima. Bilo je slučajeva da igrači pljunu, uriniraju ili vrše veliku nuždu, a novalije onda moraju to da pokupe i gađaju druge “rukije”. Ovakve stvari su odobravali i treneri i liga. Evo još jednog primera, reč je o torturi koju u šali zovu “sweat box”. Tokom putovanja na gostujuće utakmice, stariji igrači su ubacivali nekoliko novjalija u male klozete, i to gole. Ako izađu, onda ih tuku peškirima u špaliru, čak su i treneri učestvovali u tome”, jedna je od metoda  “drila” novajlija.

Stalna prebijanja su takođe detaljno opisana. Najstariji od podnosilaca tužbe je Dag Smit (57), koji je igrao za Otavu 67 u hokejaškoj ligi Ontario između 1979. i 1982. Los Anđeles Kingsi izabrali su ga na draftu 1981. godine.

Junak Srbije za “Objektiv” o istorijskom uspehu: Finci su bili nefer prema nama, dali su mi dodatni motiv

Smit, koji je bio novajlija sa Otavom 67 tokom sezone 1979-80, tvrdio je u svojoj izjavi da je biti “ruki” isto “kao biti na prvim linijama u ratu i imati ljude koji će te streljati, a nema gde da se sakriješ. Znao sam da će se to dogoditi”.

“Opljačkali su me u svlačionici. stariji igrači su me držali, vezali i skinuli. Bio sam go. Obrijali su mi genitalije. Ošamarili su me. Zalili su me toplom i hladnom vodom. Mazali su mi genitalije sa “Rub A535″ (mast koja greje). Bilo je zastrašujuće i izuzetno bolno”,  seća se on.

Smit je priznao da je maltretiranje koje je pretrpeo uticalo na njegovo emocionalno i mentalno zdravlje, i da i dalje utiče na njega.

“I dalje živim s tim do danas”, priznao je.

Fred Ledlin, koji je igrao u Zapadnoj hokejaškoj ligi između 1980. i 1984, takođe je jedan od potpisnik tužbe koja je predata sudu u Torontu.

On je rekao da mu je, kada je bio 17-godišnji novajlija sa Viktoria Kuguarsima tokom sezone 1980–81, hokejski štap nasilno uguran u njegov anus i stavljana mast koja greje.

Sledeće sezone, kada je Ledlin igrao za “Kamloops Junior Oilers”, rekao je da su ga prisilili da se kupa u mokraći starijih igrača. I ima još toga.

“Privezali bi niz klizaljki za vaš penis i bacili ih preko ventilacione cevi. Drugi kraj su vezali za kantu. Tada bi stariji igrači bacali diskove u kantu jedan po jedan da vide koliko diskova možete da uhvatite tako”, podseća na svoje jezivo iskustvo.

Još jedan bivši igrač OHL-a koji je igrao devedesetih napisao je da je postao alkoholičar i da je bio zavisnik od kokaina zbog zlostavljanja koje je pretrpeo dok je igrao u ligi.

Još pre šest meseci, bivši igrači CHL-a Dan Karsiljo i Geret Tejlor su podneli tužbu navodeći da su liga, njeni timovi i rukovodioci odgovorni za toksično okruženje koje odobrava nasilno, diskriminatorno, rasističko, seksualizovano i homofobično ponašanje, uključujući fizičke i seksualne napade kod maloletnih igrača koje su dužni da štite”.

Svedočenja još 10 bivših igrača bile su među četiri toma dokumenata koje su advokati tužilaca podneli u ponedeljak na sudu. Advokati se nadaju da će se zahvaljujući izjavama igrača utvrditi da je postojao sistemski problem maltretiranja i zlostavljanja i ubediti sudiju da odobri njihov zahtev za nastavak slučaja kao kolektivnu tužbu.

Vozač Formule 1 osvanuo na sajtu za odrasle: Upalio je kameru i divljački nasrnuo na devojku! (VIDEO)Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar