HEROINE RATA PROTIV KORONE

“Što nam se to dešava?” Glavne sestre Nada i Nataša su NEUSTRAŠIVE, ali jedan prizor im jako teško pada

Nada Milanović i Nataša Bogunović opisale kako izgleda rad u crvenoj zoni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Pritisak na kovid bolnice i dalje je veliki, raste broj teških pacijenata koji zahtevaju pažnju, terapiju i negu. Potrebno im je posvetiti pažnju i medicinske sestre su te koje prve priđu pacijentima. O iskustvu u kovid bolnicama svedoče Nada Milanović i Nataša Bogunović, glavne sestre kovid bolnica na “Bežanijskoj kosi” i u KBC “Dragiša Mišović”.

Ovako nešto niko nije očekivao: U TREĆEM talasu kod obolelih sedmi dan nastupa OVO STANJE

U gostovanju u “Beogradskoj hronici” Nada Milanović kaže da ih lakši pacijenti najčešće pitaju za lekove koje primaju, da li će im terapija oštetiti neke organe, kako će se posle ponašati, šta da jedu, piju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U KBC “Dragiša Mišović” su smešteni pacijenti sa srednje teškom i teškom slikom. To su bolesnici koji se bore za vazduh, slika je jako teška, pogoršanja su brza i ne možete da predvidite ishod, objašnjava Nataša Bogunović.

Dodaje da ih najlakše umiri to kada vide kako je bolnica organizovana, požrtvovana, koliko se brzo pristupa pacijentima.

Nova sednica Kriznog štaba: Doktor Kon otkrio koje su NOVE MERE na stolu, vezane su za PRAZNIKE

Psihološki momenat je važan i ljudi se vezuju za lekare i sestre. Glavna sestra bolnice na “Bežanijskoj kosi” kaže da pacijente najviše smiri kada uđu u sobu i oni primete da se osoblje ponaša normalno.

“Ne ponašamo se kao da ćemo se zaraziti od njih i to jako puno znači”, ističe Milanovićeva.

Kažu da je radni dan težak, ali su se navikle. Imaju pauze gde mogu da se odmore, presvuku, i imaju dovoljno opreme da mogu da prave naizmenične pauze.

Poručuju da su umorne, ali zadovoljne kada odrade jednu dobru smenu i pomognu nekome.

Nataša Bogunović kaže da je teško kada kada uđete u sobu u vizitu i u krevetu je kolega koji je juče bio sa vama u smeni.

“Prva misao je ovde i ja sutra mogla da budem, a druga – što nam se to dešava”, poručuje glavna sestra KBC “Dragiša Mišović”.

Objavljeni su najnoviji podaci o koronavirusu: I dalje teška situacija u Srbiji

Nada je preležala koronu u prvom talasu u aprilu mesecu. Bila je 20 dana u bolnici i oporavljala se tri meseca.

“Posle toga vratila sam se u moju bolnicu i prva dva tri dana me je bilo strah, ali posle kad ponese posao to se brzo izgubi, jer nema vremena da se razmišlja o sebi nego gledaš da što više pomogneš“, poručuje glavna sestra “Bežanijske kose”.

Kada izađu iz crvene zone i bolnice i krenu kući ne mogu da zaborave sve ono što se dešavalo na poslu, ali se trude da uživaju u sitnim stvarima i da se odmore što više.

Naglašavaju da su najteže situacije kada, posebno kod mlađih pacijenata, pomisle da je potpuno završeno lečenje, a drugi dan budu na respiratoru.

Zato je važno da slušamo preporuke, da svedemo kontakte na minimum i prevaziđemo sve ovo, poručuju glavne sestre kovid bolnica.Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar