Bogdan u suzama: Šokirala nas je dijagnoza, amputirali su joj nogu, ni najbolji nisu uspeli da pomognu!

Sve je počelo kao obična bol u kolenu...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

“Bio je april mesec, kraj stonoteniske sezone pa je počela da trči i tako održava kondiciju kako bi se pripremila za sledeću sezonu. Celo leto bol nije prestajao, pa smo u avgustu otišli na pregled”, kroz suze je rekao Bogdan Đekić, čovek koji je trenirao Dinu Pervan Rabelo, hrvatsku reprezentativku koja je preminula u 31. godini.

Trenera je strašno pogodio odlazak Dine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Pretpostavljali smo da se radi o upalnom procesu, ali šokirala nas je dijagnoza. Imala je zloćudni tumor fibule. Nikakvu amputaciju u početku nisu spominjali. Odradila je prvo jednu operaciju u kojoj su to očistili i izvadili, ali sve se potom zakomplikovalo. Nogu su amputirali, ali taj prokleti tumor se proširio čak i na pluća pa je Dina otišla u SAD na lečenje, kod supruga”, priča Đekić.

Ceo život Dina je bila članica Ženskog stonoteniskog kluba Pula, a protekle tri i po godine borila se sa zloćudnim tumorom kostiju. Zadnji meč odigrala je 2017. na Zagreb Openu u dresu Hrvatske.

“Trenirao sam je od 14.-15. godine. Sarađivali smo deset godina, bila je divna osoba i sjajan sportista. Bila je u svim reprezentativnim selekcijama, imala je nekoliko nastupa za seniore. Već sa 16 godina postala je nositelj ekipe ili važan šraf u našoj Prvoj ligi. U paru s Ljiljanom Janković osvajala je odličja na seniorskom novou”, nabrajao je Dinine uspehe trener Đekić.

Wonder Woman
is a state
of mind.

Posted by Dina Pervan Rabelo on Четвртак, 08. фебруар 2018.

Stonoteniserka je odradila dve operacije na Šalati, ali kad je stvar postala još ozbiljnija, morala je na lečenje u SAD. Kako bi joj pomogli u lečenju, organizovali su i humanitarnu akciju. Cilj je bio nabaviti ortopedska pomagala i lekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

“Ni najbolji svetski lekari nisu mogli da joj pomognu”, rekao je trener.

Povrede, skandali, trener “napasnik”: Andrea Lekić – najmalerozniji kapiten u istoriji sporta! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar