Najtužnija sportska priča godine: Valentina (33) sahranjena u venčanici i sa vereničkim prstenom na ruci!

"Dogodine bi bila doktor nauka", rekao je Valentinin brat Mario Valjak za Varaždinske vijesti i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Hrvatska atletičarka Valentina Valjak preminula je prošle sedmice u Zagrebu u 33. godini nakon kratke i teške bolesti.

Samo 13 dana prije smrti devojka poreklom iz Brezničkog Huma istrčala je Plitvički polumaraton i pobedila, nedelju dana pre smrti proslavila i 32. rođendan. No nije imala šanse da se izbori za život.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Atletska porodica u velikoj je tuzi, ali i Valentinina porodica i verenik. Jer trebala je da stane pred oltar sredinom naredne godine.

“Dogodine bi bila doktor nauka”, rekao je Valentinin brat Mario Valjak za Varaždinske vijesti i dodao:

“S obzirom na to da su i deda i baka, stric i tetka i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina je želja bila da se jednog dana vrati na rodnu grudu svojih roditelja, sahranili su je u venčanici i sa vereničkim prstenom na ruci…”

Bila je uspešna u sportu, ali i za katedrom. Dobitnica rektorove nagrade i asistentkinja na geografskom odelu Prirodno-matematičkog fakulteta hranjena je u sredu na mesnom groblju u Brezničkom Humu, pišu Varaždinske vijesti.

Foto: Facebook

“Draga sekice, pokazala si nam svojim primerom kako treba živeti i boriti se kroz život. Nažalost, ti si svoju bitku života iznenada tragično izgubila u 3c. godini jer očito nedostaje anđela na nebu”, napisao je na Facebooku brat Mario i dodao:

“Sećanje na tebe neće nikada izbledeti, uspomene neće nikada nestati. Zauvek te neizmerno vole tvoji roditelji, tvoj brat sa porodicom, tvoj verenik sa porodicom. Počivaj u miru Božjem.”

“Bio sam joj prvi trener, koji joj je usadio ljubav prema sportu i atletici. Sećam se kako je krajem devedesetih godina na treninge u OŠ Antuna Mihanovića u Dubravi, uz svog starijeg brata Marija, došla mala simpatična bucmasta devojčica Valentina”, rekao je Igor Čordaš, njen trener u Atletskom klubu Zagreb.

“Opaka podmukla bolest nije joj dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvek bila pravi i istinski borac. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cenimo kod sportista: predanost, redovnost, motorička inteligencija, velika želja i takmičarski duh”, opisao je trener i nastavio:

“Njeno je srce preraslo granice ove zemlje… Primio te dobri Bog u svoj zagrljaj! Počivaj u miru Božjem.” ??

Objavljuje Atletski klub SveticeSubota, 28. studenoga 2020.

“Prošla je kroz sve atletske discipline, ali najviše uspeha u početku svoje karijere imala je u skoku u dalj. Manjak fizičkih predispozicija nadoknadila je odličnom tehnikom za taj uzrast te ju je bilo užitak gledati dok skače”.

U jednom trenutku prestala je aktivno da trenira i posvetila se školovanju.

“Valentina je i tu postigla izvrsne rezultate završivši težak i zahtevan fakultet, gde se kasnije zaposlila kao asistentkinja. Ljubav prema sportu ipak je bila jača te se ponovno vraća atletici, u rekreativnu grupu našeg kluba, gde smo se ponovno zbližili i ugodno družili. Takmičarski duh koji je imala ipak joj nije dao mira, tako da je u jednom trenutku odlučila ponovo da krene u takmičarske treninge, ovaj put u pitanju je bilo trčanje na duge pruge. U vrlo kratkom vremenu videlo se da je kao stvorena za te discipline: niska, lagana i racionalnog stila trčanja vrlo brzo je napredovala. Uz svoj redovni posao trenirala je koliko god je mogla, predano i srčano, te je bila primer mnogim drugim sportistima u mojoj grupi svojim pristupom treninzima i takmičenjima. Godine 2016. postiže i svoj najveći uspeh osvojivši treće mesto na seniorskom državnom prvenstvu na 10.000 m. Kasnije se prebacila na trke na putu i uživala u tome. Na svojoj je zadnjoj trci, Plitvičkom polumaratonu, pobedila. Nažalost, Valentina, ovu trku nisi mogla da dobiješ. Uvek ću pamtiti naše zajedničke sportske trenutke, tvoj blagi pogled i iskreni osmeh. Ostaćeš svima nama zagrebašima zauvek u sećanju”, napisao je Čordaš.

Tuga: Umrla poznata atletičarka (32) samo 15 dana nakon pobede u polumaratonu – Valentina, zbogom



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr, varaždinske vijesti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar