Ojačava je i daje joj sjaj: Evo koje prirodno ULJE je melem za suvu i OŠTEĆENU kosu

Sadrži veliki broj nutritijenata i vitamina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lookstudio

Ako vam je kosa isušena, oštećena i bez sjaja, rešenje za vaš problem je ulje jojobe.

Ovo ulje je odlično za osobe koje imaju problem sa masnom i kombinovanom kožom, ali je isto tako dobro i za suvu i uništenu kosu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mirisno ulje jojobe je postalo jedan od osnovnih proizvoda za negu i lepotu u celom svetu.

Ovo prirodno eterično ulje, dobija se iz semenki stabla jojobe, koje su veličine zrna kafe, a sastoji se uglavnom od zasićenih masnih kiselina i alkohola.

Jojoba sadrži mnoge važne nutrijente kao što su vitamin E (koji djeluje kao antioksidant), kompleks vitamina B, minerale silicijum, bakar, hrom, cink i jod.

Foto: Pixabay/xbqs42

Ova biljka, odnosno njeno ulje, veoma je značajno za negu kose i temena. Stvrdnuti sebum uzrokuje mnoge probleme jer začepljuje folikule dlake, a ako se taj sebum ne ukloni, može da dođe do uništenja folikula.

Jojobino ulje prodire do korena dlake, vrlo brzo omekšava i rastvara stvrdnuti sebum i na taj način omogućava temenu i folikulama dlake da normalno obavljaju svoju funkciju.

Korišćenje maski za kosu sa jojobinim uljem, uz masažu će doprineti lepšem i zdravijem izgledu kose, a vratiće joj prirodnu boju i sjaj.

Foto: Freepik/freepik

Jojobino uljem možete dodati i u svoj regenerator. Tako ćete redovno kosu održavati zdravom, sjajnom i snažnom.

Za izrazito suvu i izlomljenu kosu, ovo ulje nanesite na mokru kosu pre sušenja. Za suve vrhove kose sklone pucanju, jojobu možete da nanesete na kosu i pre pranja.



Izvor: Objektiv.rs, tportal.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar