Džejms u 36. godini potpisao novi multi milionski ugovor: Ponovo možemo do prstena!

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms produžiće ugovor sa tim NBA klubom na još dve godine, za maksimalnih 85 miliona evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/JOHN ANGELILLO/UPI

Džejms, koji će krajem meseca napuniti 36. godinu, ostaće u Lejkersima do kraja sezone 2022/2023, što će biti njegova 20. sezona u NBA ligi.

Kako je večeras preneo ESPN, Džejms će zarađivati 39,2 miliona dolara u predstojećoj sezoni, 41,180,544 miliona dolara u sezoni 2021/2022, a u posljednjoj sezoni 44,474,988 miliona dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Džejms je prošle sezone u proseku postizao 25,3 poena uz 10,2 asistencije po utakmici.

On je bio najkorisniji igrač (MVP) finala prošle sezone, u kojoj je predvodio Lejkerse do titule, posle šest utakmica finala sa Majamijem. On je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je osvojio nagradu sa tri različite franšize, nakon što mu je to uspelo sa Majamijem 2012. i 2013. godine i Klivlendom 2016. godine.

Uprava planira da produži ugovor i sa Entonijem Dejvisom.

Klub iz Kalifornije je u prelaznom periodu izvršio rekonstrukciju tima – otišli su Deni Grin, Dvajt Hauarad, Ražon Rondo, Džavel Mekgi i Kvin Kuk, dok su stigli Denis Šruder, Montrezl Harel i Mark Gasol.

“Podmlađen je tim. Došli su Šruder i Harel. Tu je i Mark, fantastičan odbrambeni igrač sa neverovatnom inteligencijom. Mislim da možemo da odbranimo prsten. Možemo to da uradimo, ali moramo da imamo i malo sreće na tom putu. Pre svega, da ostanemo svi zdravi tokom sezone”, jasan je Lebron.

Bogdanović otkrio razloge zašto je napustio Kingse: Ovo ga je najviše povredilo i rekao je zbogom (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar