Nije bilo problema dok se Lejdi Di nije pojavila: Zahtevaju da autori potvrde da je “Kruna” samo fikcija

Nova sezona je dobila odlične kritike, ali postala izuzetno kontroverzna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Netflix UK & Ireland

Nova sezona serije “Kruna” se pokazala kao veoma kontroverzna. Serija prikazuje istoriju britanske kraljevske porodice, prva sezona je počela stupanjem Elizabete II na presto. Prethodne sezone nisu izazvale pometnju u javnosti, ali se sve promenilo kada se pojavila Lejdi Di.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, sada Oliver Dauden, britanski sekretar kulture traži da se pre početka svake epizode doda poruka koja će potvrditi da je reč o fiktivnoj seriji, koja nije potpuno istorijski tačna.

“Reč je o odličnoj seriji, ali je reč o fikciji. Producenti i autori bi morali da potvrde to. Plašim se da će generacije gledalaca, koje nisu živele u tim vremenima, pogrešno misliti da je izmišljena priča istina”, rekao je Dauden.

Pisci se trude da dramatizuju radnju i ostanu dosledni istorijskoj istini, međutim, ne kriju da su delovi izmenjeni – poput svih istorijskih serija. To nije bio problem tokom prethodne 4 godine. Najveća pometnja je nastala oko prikaza afere princa Čarlsa i Kamile.

Svetlo na kraju tunela: Ove serije i filmovi će se emitovati do kraja godine

Izgleda da će “Kruna” imati dodatnih problema i u budućnosti. Naime, peta sezona bi trebalo do prikaže razvod Dajane i Čarlsa, Dajaninu smrt i šta je usledilo nakon toga.

Ljubitelji serije iznenađeni: Ova glumica će igrati Lejdi Di u novoj sezoni “Krune”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar