Svetlo na kraju tunela: Ove serije i filmovi će se emitovati do kraja godine

Stižu nove sezone poznatih serija i kandidati za Oskara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Netflix

Bliži se kraj 2020. godine koja nije bila bogata kada je reč o novom kulturnom sadržaju. Mnogi dugoočekivani filmovi su pomereni, a popularne serije su morale da prave velike pauze. Međutim, šta ćemo moći da pogledamo do kraja godine?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada je izgleda najsjajnije svetlo na kraju tunela serija “Mandalorian”, ukoliko ne zabrljaju kraj sezone. Ali očekuje nas nekoliko zanimljivih ostvarenja:

“Kruna” – četvrta sezona (15. novembar)

Najskuplji i najveći projekat Netfliksa o britanskoj kraljevskoj porodici kako sezone odmiču je sve bolji i intrigantniji.nNajnovije poglavlje prati nestabilan politički period za vreme presedavanja Margaret Tačer u zagrljaju sa najvećom medijskom pometnjom oko princeze Dajane.

“Njegova mračna tkanja” – druga sezona (17. novembar)

Daimoni, paralelne dimenzije, kompas koji ima odgovor na svako pitanje, veštice, medvedi, magična prašina, jeres i Lajra Balakva. Adaptacija Filipa Pulmana nije savršenstvo savremene televizije, ali njegov magični svet sa odličnom glumačkom postavom ima svoju publiku koja se raduje drugom poglavlju serijala.

“Run” (20. novembar)

Triler-horor kombinacija koja podseća na roman Stivena Kinga “Mizeri” i sudbinu junakinja serije “The Act”. Prati lik majke koja se brine o ćerki u kolicima, ali je daleko od brižne osobe. Glavnu junakinju igra fenomenalna Sara Polson.

“Black Narcissus” (23. novembar)

Mini-serija zasnovana na romanu Ramera Godena o neobičnom nizu događaja u samostanu koji počiva na ivici provalije Himalaja, poznatijeg kao “Kuća žena”, ima više od jedne tajne za koje bog ni ne želi da čuje.

“Mank” (4. decembar)

Film Dejvida Finčera za koji kritičari tvrde da je siguran kandidat za ovogodišnjeg Oskara, ako ne i potencijalni pobednik otvoriće sezonu u decembru. Priča prati scenaristu Hermana Mankivica koji je napisao kultnu dramu “Krađanin Kejn” i njegov sukob sa rediteljem filma Orsonom Velsom u toku produkcije i objavljivanja filma. Monohromatski pristup filmu i gluma Gerija Oldmena okarakterisani su kao šlag na ukusnoj torti.

“Sound of metal” (4. decembar)

Izgleda da je pred nama još jedan odličan zimski film koji treba imati na radaru. Priča prati bubnjara pank-metal benda Rubena koji primećuje da gubi sluh. Kad mu specijalista servira loše prognoze postaje svestan da je njegova muzička karijera gotova, kao i njegov život.

“Your honor” (6. decembar)

Zvezda serije “Breaking Bad” Brajan Kranston u rukavu ima još jedan potencijalni hit, ali ovog puta za televiziju ShowTime. Mini-serija prati uglednog sudiju iz Nju Orleansa čiji je sin Adam odgovoran za ubistvo nevine osobe.

“Alice in borderland” (10. decembar)

Dve stvari možete da očekujete od Japanaca – vizuelnu ekstravagancu i narativno ludilo. Zasnovano na popularnoj mangi priča prati dokoličarski život srednjoškolaca koji će se preseliti u nimalo dosadnu post-apokaliptičnu realnost. Trejler će vam dati dovoljan uvid u ono što nas očekuje.

“The Stand” (17. decembar)

Kultni roman Stivena Kinga “Uporište” posle nekoliko problematičnih adaptacija dobio je još jednu šansu. Ovog puta sreću sa adaptacijom će okušati CBS i dok ne vidimo ne sudimo.

“The midnight sky” (23. decembar)

Džordž Kluni filmom koji je snimljen za vreme pandemije ulazi u oskarovsku trku. Postapokaliptična priča o uništenoj planeti i poslednjem upozorenju iz svemira stiže na Netfliks.

“Duša” (25. decembar)

Omiljeni animirani studio Pixar odustao je od ideje da predstavi novi film u bioskopima, pa će dugoiščekivani “Soul” debitovati na Disney+. Priča o džez muzičaru koji iznenadno umire i njegova duša ostaje negde između raja i zemlje je mnogo šarenija i veselija nego što se čini kad se opiše rečima.



Izvor: Objektiv.rs, dedamilorad.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar